Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen EM-yleisurheilujoukkue sai lopullisen muotonsa – Kemppinen ja Partanen eivät kilpaile Münchenissä

Suomen joukkue yleisurheilun EM-kilpailuihin 15.–21. elokuuta Müncheniin sai maanantaina lopullisen muotonsa.

Urheiluliitto valitsi joukkueeseen viimeisinä miesten keihäänheittoon Toni Kuuselan, naisten moukarinheittoon Sara Killisen sekä ryhmät naisten molempiin viesteihin ja miesten pikaviestiin.

EM-joukkueen koko on lähes 70 urheilijaa.

– Müncheniin lähtee 69 urheilijaa. Lisäksi meillä on seitsemän Suomeen jäävää varaurheilijaa, kertoi Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen tiedotteessa.

Miesten keihäänheitossa Toni Keränen ja Topias Laine ovat ensimmäinen ja toinen kotiin jäävä varaurheilija. Naisten moukarinheitossa varaurheilija on Suvi Koskinen.

Kemppinen ei kuntoutunut

Miesten 4x100 metrin viestiin nimettiin Niko Kangasoja, Oskari Lehtonen, Samuel Purola, Samuli Samuelsson, Eino Vuori, Santeri Örn sekä kotiin jääväksi varaurheilijaksi Roope Saarinen.

Naisten 4x100 metrille nimettiin Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa, Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen ja Anna Pursiainen ja varaurheilijoiksi Jenna Kokkonen, Sara Francis ja Elisabet Salmela.

Kemppistä ei kuitenkaan EM-kilpailuissa nähdä. Hänen sijastaan kisoihin matkustaa alun perin varaurheilijaksi valittu Jenna Kokkonen.

Kemppistä on kiusannut kipu vasemman akillesjänteen tuntumassa. Sitä on kuntoutettu, ja Kemppinen on harjoitellut, mutta ei ole tänä kesänä kilpaillut.

Kemppisen valmentajan Mervi Brandenburgin mukaan Kemppinen totesi viime harjoitusten perusteella, ettei lähde EM-kilpailuihin.

Naisten 4x400 metrin viestiryhmään nimettiin Mette Baas, aiturit Kristiina Halonen ja Viivi Lehikoinen, Calissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen 4x400 metrin viestijoukkueessa juossut Veera Mattila, 800 metriä EM-kilpailuissa juokseva Eveliina Määttänen sekä 400 metrin juoksijat Aino Pulkkinen ja Milja Thureson.

Viestiryhmän kotiin jäävä varaurheilija on nuorten MM-joukkueessa mukana ollut Ronja Koskela.

– Viestijoukkueiden lopulliset kokoonpanot ja juoksujärjestykset lukitaan sitten vasta Münchenissä, Salonen sanoi.

Helander toipuu selkäkrampistaan

Alun perin EM-joukkueeseen valittu kilpakävelijä Veli-Matti .Aku. Partanen jää pois EM-kilpailuista.

– Akulla on oikeassa pakarassa hermovaiva. Se tuli jo ennen Eugenen MM-kisoja eikä ole parantunut. Aku ei ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan, joten ei ole järkevää lähteä EM-kisoihin, Partasen valmentaja Valentin Kononen totesi.

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin kilpailu jäi Joensuun Kalevan kisoissa kesken selkäkrampin takia. Selkä tutkittiin maanantaina. Valmentaja Tero Pitkämäen mukaan kyse on klassisesta noidannuolesta, jonka pitäisi poistua 2–5 päivässä.

– Se on perua tekniikkavirheestä, jossa Helander työntää heitossa ylävartaloa eteen ja vasemmalle. Siinä syntyy selkään aikamoinen vääntö, mikä teki sinne suojakrampin, jolle ei kilpailupäivänä ollut mitään tehtävissä, Pitkämäki sanoi.

– Vähän se muuttaa kisoihin valmistautumista, kun 2–3 päivään ei tehdä, mitä suunniteltiin. Mutta näkymä Müncheniin on kohtuullisen hyvä. Kisojen aikaan tästä ei pitäisi olla enää mitään jäljellä, Pitkämäki lisäsi.