Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JäPS lähtee selvänä suosikkina perjantai-illan PEPO-kotiotteluun –  Köse tuo lisävaihtoehtoja hyökkäyspäähän

Miesten Ykkösen runkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta, ja Järvenpään Palloseura majailee komeasti sarjataulukon viidennellä sijalla. Mikäli järvenpääläisten vieraaksi perjantaina saapuva Lappeenrannan PEPO ei onnistu horjuttamaan kuntopuntarin kärjessä olevaa JäPSiä, ovat sinipaidat jo kutkuttavan lähellä paikkaa yläloppusarjasta.

Syyskierroksen kahdella tappiolla käynnistänyt JäPS on sittemmin löytänyt taas oikeaan rytmiin, ja pisteitä on alkanut kilistä kassaan lähes päätä huimaavalla tahdilla. Viimeisestä viidestä ottelustaan peräti neljä voittaneet järvenpääläiset ovat nyt kirjauttaneet 18 ottelusta mukavat 28 pistettä, ja jos siniset onnistuvat odotetusti vielä PEPOn kaatamaan, alkaa vähintäänkin sarjapaikka olla jo takataskussa.

Pelkkää sarjapaikan uusimista voisi joukkueen viime aikojen esityksiin peilaten pitää kuitenkin pienoisena pettymyksenä. Vaikka harva ulkopuolinen uskoi ennen kautta edes JäPSin säilymiseen, asetti joukkue itselleen kevättalvella tavoitteeksi päätymisen kuuden parhaan joukkoon, mikä oikeuttaisi paikkaan ylemmässä loppusarjassa.

Tuo tavoite vaikutti ennakkoon kenties hitusen optimistiselta, mutta on sittemmin paljastunut täydeksi realismiksi. Esitysten jatkuessa samanlaisina ei ole mahdotonta, että JäPS päätyisi poikkeuksellisen tasaisessa sarjassa vielä kisailemaan jopa toisesta nousijan paikasta.

PEPO ei puolestaan tule ainakaan noususta kamppailemaan, sillä säilyminenkin vaikuttaisi tällä haavaa pieneltä ihmeeltä. Viime vuonna JäPSin taakse Kakkosessa jääneet lappeenrantalaiset pääsivät ylemmälle sarjatasolle peruutuspaikalta, ja debyyttikausi Ykkösessä on ollut Peli-Pojille vaikea.

Vaikka eroa säilymiseen oikeuttavaan yhdeksänteen sijaan on vain viisi pistettä, on PEPOn yläpuolelta löytyvien, muiden putoamista vastaan kamppailevien joukkueiden rutiini ja materiaali PEPOa edellä.

Hyviä tuloksia ja esityksiäkin joukkueen kauteen on mahtunut, mutta herkuleaanisia ponnistuksia tarvittavien pisteiden kerääminen joukkueelta vaatisi.

Kevätkierroksella JäPS ja PEPO kohtasivat Lappeenrannan Kimpisellä, ja vaikka isännät olivat ensimmäisen puolituntisen selvästi niskan päällä, nousi JäPS takaa rinnalle, ohi ja lopulta komeaan 4–2-vierasvoittoon.

Tuosta kohtaamisesta JäPS on Ville Aholan poistumisesta huolimatta vahvistunut, joten isännät lähtevät perjantain taistoon raskas ennakkosuosikin viitta harteillaan.

PEPOn kauden suurin yksittäinen onnistuja lienee JäPSiäkin vastaan osunut Irfan Sadik, joka on tykittänyt sarjassa jo kahdeksan osumaa. Tulitukea häneltä on lappeenrantalaisten harmiksi kuitenkin jäänyt uupumaan, joten mikäli PEPO pisteille Järvenpäässä mielii, vaadittaneen Sadikilta nappionnistumista.

JäPS on puolestaan Osku Partosen toiveiden mukaisesti saanut monipuolistettua hyökkäyspeliään syyskierrokselle, mikä on kantanut hedelmää. Maaleja JäPS on sylkenyt sarjan jälkimmäisen puoliskon seitsemässä ottelussa nyt 14, kun niitä syntyi ensimmäisessä 11 pelissä vain 13.

Aholan poistumista paikkaamaan JäPS lainasi Veikkausliigan FC Lahdesta Berat Kösen, joka lisää järvenpääläisten hyökkäyspään vaihtoehtoja entisestään. Mikäli Kösen pelioikeus saadaan kuntoon PEPO-otteluun mennessä, nähtäneen mies kentällä viimeistään toisella puoliajalla.

Kun loukkaantumistilanne on edelleen hyvä, eivätkä pelikiellotkaan verota kokoonpanoa, pääsee JäPS otteluun vahvoista lähtökohdista.