Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset kävelevät hyvillä mielin Münchenin kaduille – Elisa Neuvonen ja Aleksi Ojala lähtevät "nauttimaan 35 kilometristä".

Suomen Elisa Neuvonen ja Aleksi Ojala odottavat innolla yleisurheilun EM-kilpailujen 35 kilometrin kävelykilpailuja. Molemmat onnistuivat ja selvisivät maaliin MM-kilpailuissa, joten ehjä suoritus on mielessä myös Münchenin kaduilla.

– Hyvillä mielillä lähden, kun MM-kilpailuissa tuli onnistuminen, Eugenessa 20:nneksi ennätysajallaan 2.57.42 taistellut Neuvonen kertoi eilen Suomen joukkueen mediatilaisuudessa.

– Kiva kun on kahden kilometrin rata, niin ei tule 70:tä käännöstä.

Myös Ojala viihtyy kilometrin radan sijaan paremmin kahden kilometrin lenkillä. Hän oli MM-kilpailuissa 13:s Suomen ennätyksellä 2.28.22.

– Pientä takareisivammaa on ollut, joten olen lepuuttanut sitä. Nyt jalka on mukana ja kivuton, joten ei muuta kuin nauttimaan 35 kilometristä.

– Eugenessa olin 13:s. Jos hiottaisiin siitä ylöspäin.

"Keli määrää kisan luonteen"

Kävelykilpailut alkavat kello 9.30 Suomen aikaa eli reilusti ennen päivän pahinta lämpöpätsiä. Saksassa kello on tunnin vähemmän.

– Keli määrää kisan luonteen, Ojala arveli.

Neuvonen luottaa ennen kilpailua esimerkiksi viilennysliiveihin.

– Yritän tehdä asiat kuin ennen MM-starttia.

EM-kilpailujen toisena päivänä Münchenissä kisaa suuri joukko muitakin suomalaisia. Esimerkiksi kello 10.35 Elmo Lakka, Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen käyvät 110 metrin aitojen alkuerien kimppuun. Topi Raitanen kisaa 3 000 metrin esteiden alkuerissä.

Silja Kosonen, Krista Tervo ja Sara Killinen pyrkivät selvittämään moukarinheiton karsinnan kello 14.30 alkaen.