Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesisade tuomassa ison helpotuksen Kalle Rovanperälle Belgian MM-rallissa

Toyotan nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä palauttaa suurella todennäköisyydellä rallivaltikan takaisin Suomeen. Viimeksi rallin MM-sarjassa on juhlittu suomalaista mestaria vuonna 2002, kun Marcus Grönholm nappasi uransa toisen tittelin. Rovanperällä on teoreettinen mahdollisuus juhlia mestaruutta jo sunnuntaina Belgiassa, mutta se vaatisi epäonnea Hyundain Ott Tänakille ja Thierry Neuvillelle sekä myös tallikaveri Elfyn Evansille.

– Aika pienet ovat mahdollisuudet, että mestaruus vielä täällä ratkeaisi. Asiaa on ihan turha miettiä vielä. Oma tavoite on ajaa hyvät pisteet ja jatkaa sitä kautta kohti isompaa tavoitetta, Rovanperä summasi kisan aattona.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa yli 90 pisteen erolla ennen Hyundain kaksikkoa. Maailmanmestaruuden lipeäminen Rovanperältä vaatisi muiden osalta pienen ihmeen.

– Yritämme ratkaista mestaruuden mahdollisimman nopeasti. Olisihan se kivaa, että voisi vain nautiskella loppukauden ralleissa. Tässä on silti aika monta mutkaa vielä ajettavana ennen sitä, Rovanperä sanoi.

Perjantaina alkavaan Belgian MM-ralliin on luvattu sateita, mikä sopisi ensimmäisenä autona reitille lähtevälle Rovanperälle täydellisesti.

– Kieltämättä se auttaisi meitä, jos perjantaina sataisi vettä. Tiestä tulee koko ajan mutaisempi ja likaisempi takana tuleville autoille. Tässä rallissa leikataan mutkissa enemmän kuin missään muualla, Rovanperä totesi.

Esapekka Lappi neuvottelee jatkostaan

Toyotan toinen suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi ei ajanut historian ensimmäisessä Belgian MM-rallissa viime vuonna. Pieksämäkeläinen ennakoi itselleen vaikeaa urakkaa.

– Mutkissa leikataan ihan hullun paljon. Joka kohdassa ei varmasti kannattaisi niin tehdä, mutta jos joku oikoo, niin pakko se on itsekin mennä perässä. Varsinkin perjantaista tulee pirun mielenkiintoinen päivä. Kallelle vesisade sopii, mutta meille muille se on sitten pelkkää kuraa, Lappi jutteli.

Lappi tähtää kilpailussa korkealle, mutta päätehtävänä Toyotan kolmoskuskina on varmistaa pisteitä valmistajien MM-sarjassa.

– Päätavoite on ajaa maaliin auto ehjänä. Jos pääsen viiden sakkiin, olisin tyytyväinen. Minun on turha lähteä hakemaan kuuta taivaalta. Perussuoritus riittää, Lappi sanoi.

Lappi taustajoukkoineen on aloittanut neuvottelut ensi kauden työpaikastaan.

– Minulla on tietynlainen valttikortti puolellani, että vaikka tulokset eivät aina ole niin kuninkaallisia, niin pystymme Jannen (kartanlukija Janne Ferm) kanssa tuomaan tähän tiimiin rentoutta. Sellaiset asiat merkkaavat yllättävän paljon, Lappi summasi.

– En usko, että tähän talliin halutaan kuskia, joka rikkoo tiimihengen. Talli kokee hyvän synergian jopa tuloksia tärkeämpänä, Lappi arvioi.