Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keihäslupaus Topias Laine innostui suomalaisten EM-menestyksestä: "Lassilta oli vahvaa tekemistä"

Suomalaisen keihäänheiton nuorisokaartiin kuuluva Topias Laine viritti Kimpisen stadionilla kauden parhaan heittonsa 77,14, jolla hän nappasi Lappeenrannan gp-kilpailujen lajivoiton miesten keihäässä.

Laine, 21, ylitti viime vuonna useaan otteeseen 80 metrin rajan, mutta kuluvalla kaudella tulostaso on ottanut takapakkia. Kylkileikkaus venytti helsinkiläisen kauden alun kesäkuun lopulle, ja harjoituskauden heitot jäivät vähiin.

– Voitto maistuu hyvältä. Tuloksellisesti ei ehkä ollut vielä sitä, mitä haettiin, mutta vastatuuli oli stadionilla aika hankala. Sain kauden parhaan ja parikin 77-metristä, niin kisasta jäi ihan hyvä maku, Laine tuumaili.

Laineen nimi on ollut suomalaisen keihäsyleisön huulilla jo useamman vuoden ajan, kun puhe on kääntynyt tulevaisuuden potentiaalisiin arvokisamitalisteihin. Toisen polven keihäsmies suhtautuu urheiluyleisön odotuksiin maltillisesti.

– On hienoa, että laji kiinnostaa Suomessa. Toki vähän tulee ulkopuolelta painetta, mutta pyrin keskittymään omaan tekemiseeni, odottaa muut mitä odottaa, Laine totesi ja kertoi seuranneensa innolla suomalaisten EM-mitalisadetta Münchenissä.

– Lassilta (Etelätalo) oli keihäsfinaalissa vahvaa tekemistä. Kyllä se motivoi itseänikin, kun näkee suomalaisten menestyvän, Laine viittasi ennätyksensä heittäneeseen keihään pronssimitalistiin.

Laineen kausi jatkuu viikonloppuna nuorten SM-kilpailuissa Vaasassa.

Lainetta vuotta nuorempi alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Janne Läspä jäi Lappeenrannassa tulokseen 74,64 ja oli kolmas. Toiseksi kiilasi Kuopion Reippaan Taneli Juutinen tuloksella 75,63.