Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi-ottelu palaa Olympiastadionille ja Suomi mahdollisesti voittokantaan – "Luotan, että Suomi voittaa"

Suomen yleisurheilijat lähtevät menestyksekkään superkesän päätteeksi katkaisemaan tappioputkiaan, kun Ruotsi-ottelu palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen Olympiastadionille.

Suomi voitti edellisen kerran miehissä vuonna 2018 ja naisissa vuonna 2015, mutta vaikka Ruotsi on puhtaasti tilastojen mukaan suosikki, sekä Samuli Samuelsson että Sara Kuivisto uskovat, että kurssi muuttuu tulevana viikonloppuna.

– Luotan, että Suomi voittaa. Meillä on ollut moni urheilija hyvässä kunnossa loppukaudella, Samuelsson sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotustilaisuudessa.

– Ei ole kysymystäkään. Meidän naiset voittaa! Kuivisto jatkoi.

Kaksikko oli ensimmäisessä maaottelussaan mukana nimenomaan kahdeksan vuotta sitten. Siitä mieleen jäivät sisääntulo ja kaarteet.

– Oli ensi kertaa ison kisan fiilis, kun tultiin maan alta. Kaarteet olivat aika villit. Voin vain kuvitella, miltä tuntui nopeammilla kavereilla, Kuivisto muistelee.

– Samoja ajatuksia kisafiiliksestä kuin Saralla. Kaarteet kiinnostavat, koska viimeksi ne olivat omaperäiset. Niitä pääsee 200 metrillä kokeilemaan, Samuelsson komppaa.

Kuiviston kausi on ollut loukkaantumisen vuoksi verrattain lyhyt. Ruotsi-ottelussa hän juoksee 800 ja 1 500 metriä.

– Tuplavoittoa lähden hakemaan. Kausi kuitenkin loppuu tähän, sen verran on terveyshuolia.

Tähtien kysymysmerkkejä

Miesten 3 000 metrin estejuoksun tuore Euroopan-mestari Topi Raitanen ei osallistunut Lappeenrannan gp-kilpailuun koronavirustartunnan vuoksi. Miehen nimi löytyy mielimatkansa ja 1 500 metrin lähtölistoilta, mutta osallistuminen vahvistuu myöhemmin.

Keihäskarjuista Oliver Helander ei ehtinyt tervehtyä Ruotsi-otteluun eikä Toni Kuuselan kroppa kestä kilpailua. Näin Lassi Etelätalon ja Toni Keräsen seuraksi nousee Teo Takala.

Suomen ja Ruotsin yhteensä kolmesta kultamitalistista vain Wilma Murto on mukana, sillä Armand Duplantis jättää kilpailun välistä. Ruotsalainen supertähti kuitenkin saadaan, kun miesten kiekossa on mukana olympiavoittaja Daniel Ståhl.