Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liigatykit Pärssinen ja Nurmi marssivat kimpassa kohden unelmiaan – Nashvilleen organisaatioon lähdetään ottamaan pelipaikkaa

Viime kaudella jääkiekon Liigassa loistaneet turkulaiset Juuso Pärssinen, 21, ja Markus Nurmi, 24, matkaavat yhdessä kohti Nashvilleä. Kaksikko lähtee Pohjois-Amerikkaan antamaan näyttöjä ja tavoittelemaan peliaikaa NHL-joukkue Nashville Predatorsin organisaatioon.

– On mahtavaa lähteä rapakon taakse ja kovin on sitä odotettu, että päästään sinne näyttämään kykyjämme ja katsomaan mihin se riittää, toteaa Nurmi.

Entisen ketjukaverinsa kanssa samoilla linjoilla on Juuso Pärssinen.

– Tavoitteena on ottaa pelipaikkaa NHL:n puolella, toteaa Pärssinen.

Nashville Predators varasi Pärssisen vuonna 2019, Nurmi on puolestaan Ottawa Senatorsin varaus vuodelta 2016, mutta kesäkuussa 2022 hän solmi vapaana agenttina vuoden mittaisen NHL-sopimuksen Nashville Predatorsin organisaatioon.

TPS:ssa oivan vauhdin uralleen saaneet nuoret hyökkääjät suuntaavat syyskuussa Nashville Predatorsin leiritykseen. Loistokkaan Liigakauden jälkeen Nurmi kuului keväällä Leijonien miehistöön, mutta ei saanut MM-kotikisoista pelipaikkaa. Pärssinen pelasi keväällä Liigakauden päätyttyä Nashvillen farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa yhdeksän playoff-ottelua.

Vaikeat ajat ovat opettaneet ja kasvattaneet

Molemmat pelaajat ovat kokeneet urallaan myös vastoinkäymisiä. Vaikeista ajoista on otettu opiksi ja rankat ajat ovat kasvattaneet kiekkoilijoita.

– Se oli kyllä huono kausi, tuntui ettei oikein minkään toiminut. Onneksi valmentajat olivat ymmärtäväisiä. Itselle se oli kyllä henkisesti rankkaan, pohti Nurmi toista liigakauttaan.

Pärssinen puolestaan kertoo, että junioriaikoina hän oli pelaamatta 16 kuukautta ja aika oli todella vaikeaa.

– Loukkasin polven ja kuntoutus kesti ja kesti. Kun sain polven kuntoon, niin se meni taas hajalle. Lopulta polvi leikattiin kolmesti, välillä meinas loppua usko, mutta onneksi jaksoin ja kestin sen, tuumii Pärssinen.

Alkuun pelaajat majoittautuvat hotelliin

Nashvilleen organisaatioon lähtö on ollut pitkin kesää molempien mielessä. Heinäkuussa kaksikko kävi antamassa näyttöjä NHL-joukkueen leirillä.

Kilpailu pelipaikoista ja pääsystä joukkueen pelaavaan kokoonpanoon on kovan työn alla.

– Me ollaan totuttu tekemään töitä ja lisäämään panosta, kyllä tässä täysillä mennään omia unelmia kohden. Tietty se, että tuttu kaveri lähtee mukaan on ihan mahtavaa, pohtii Nurmi.

– Toisesta on paljon tukea, ettei tarvitse yksin olla ja mennä, ja vapaa-ajalla on kanssa kaveri, jonka kanssa voi lähteä kiertelemään kaupunkia, toteaa Pärssinen.

Alkuun Pärssinen ja Nurmi majoittautuvat Nashville Predatorsin järjestämään hotelliin. Kysymykseen lähtevätkö tyttöystävät mukaan, pojat naurahtavat ja kertovat alkuun lähtevänsä kahdestaan reissuun, tutustumaan joukkueeseen ja uusii pelikavereihin.

Suomalaisvoittoisessa Predatorsissa on jo tukku tunnettuja suomalaispelaajia, kuten Mikael Granlund, Juuse Saros, Kevin Lankinen ja Eeli Tolvanen.

Pärssisten kiekkoperheessä neljä poikaa seuraa isänsä jalanjäljissä

Pärssisten kiekkoperheessä omena ei ole pudonnut kauaksi puusta, sillä jääkiekkoilija Timo Pärssisen jälkikasvu, neljä veljestä, seuraa isänsä viitoittamaa tietä.

Timo Pärssinen tunnettiin pelaaja-aikanaan niin kutsutun "Teletappi-ketjun" hyökkääjänä yhdessä Jukka Hentusen ja Niko Kapasen kanssa. Pärssinen pelasi tässä ketjussa seurajoukkueessaan HPK:ssa sekä Suomen maajoukkueessa.

Perheessä eletään jännittäviä aikoja, kun syksyllä vanhin poika Juuso lähtee rapakon taakse taalakaukaloihin NHL-joukkue Nashville Predatorsiin.

Kotimaan jääkiekkoliigassakin riittää jännitettävää, kun Juuson pikkuveli Jiri Pärssinen siirtyi Tapparasta HPK:hon. Veljesten isä Timo Pärssinen lupaa seurata poikiensa pelejä silmä tarkkana.

– Jirin pelejä käyn tietysti katsomassa paikan päällä ja toivottavasti pääsen kauden aikana seuraamaan Juusonkin pelejä livenä, tuumii veljesten isä.

Kiekko kuuluu Pärssisten perheessä niin arkeen kuin juhlaan ja jäähalleissa vietetään valtavasti aikaa, kun Juuson ja Jirin lisäksi perheeseen kuuluvat myös kiekkoilevat pikkuveljet 2006 syntynyt Julius ja 2007 syntynyt Jesse, jotka myöskin viilettävät kaukalossa TPS:n mustavalkoisissa peliasuissa U16- joukkueessa.