Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helmareille paha pettymys – Irlanti murskasi Suomen MM-unelman

Suomi hävisi vieraskentällä Dublinissa Irlannille 0–1 jalkapallon naisten MM-karsinnassa. Suomi menetti näin mahdollisuutensa MM-jatkokarsintaan, johon lohkosta etenee Irlanti.

Suomi hävisi Irlannille kotipelinsä viime syksynä ja tarvitsi käytännössä voiton MM-jatkokarsintahaaveiden ylläpitoon vielä karsintalohkon päätöskierrokselle. Tehot jäivät kuitenkin jälleen uupumaan ja Irlanti pääsi iskemään lähestulkoon täpötäyden kotistadioninsa riemuksi 54. minuutilla. Voittomaalin ja jatkokarsintapaikan sinetöineen maalin puski Lily Agg.

Maalivahti Tinja-Riikka Korpelalle tappio oli kitkerä, kuten tietysti koko porukalle.

– Älyttömän pettyneitä ollaan, tavoitteena oli säilyttää sauma jatkokarsintaan tiistain Ruotsi-peliin (lohkon päätösotteluun). Kaikkemme annettiin, mutta maalipaikat ja maalit jäivät puuttumaan, Korpela kertoi puhelimitse Dublinista.

– Tuntui, että peli oli hallinnassa, mutta Irlanti teki pelistä hankalan ja sai rikottua meidän rytmiä. Ja tietysti maalit ratkaisee, siinä oli yksi nukahdus (puolustukselta). Ilmeisesti merkkaus petti. Ja maalintekijä (Agg) pääsi palloon puoli sekuntia minua ennen ja sai laitettua pallon maaliin, maajoukkueen kokenut kapteeni kuvaili vielä.

Suomen kaikkien aikojen ykkösmaalintekijä Linda Sällström jäi ilman superpaikkoja.

– Oli tosi vaikea peli, Irlanti piti tosi tiiviinä linjat. Ei ollut välejä, ei ollut tiloja. No, muutaman pystypallon sain, niissä oli senteistä kiinni (paikan avautuminen), Sällström manaili.

– Nämä karsinnat ovat olleet pettymys. Emme ole pelanneet tarpeeksi hyvin. Omiin päästetty liikaa, ja se EM-karsinnoista tuttu aggressiivisuus on jotenkin kadonnut, Sällström mietti vielä tuskaisaa MM-karsintataivalta.

"Niin kauan kuin maajoukkue tarvitsee..."

Suomi päättää MM-karsinnat tiistaina Tampereella Ruotsia vastaan. Ruotsi on jo varmistanut lohkovoiton ja sitä myöten paikan ensi vuoden MM-lopputurnaukseen. Korpela, 36, ja Sällström, 34, ovat tehneet urillaan jo valtavan työn Helmareiden eteen, ja ainakin kippari Korpela vakuuttaa, että maajoukkuepelit kiinnostavat jatkossakin.

– Niin kauan kuin maajoukkue tarvitsee, niin tulen olemaan mukana. Jos kroppa kestää, Korpela sanoi.

– En ainakaan tähän päätä, vaikka tosi pettynyt olenkin. Katsotaan seuraavaksi Ruotsi-peli, Sällström totesi.