Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore liikuntaluotsi Mikko Niskanen kehittää lasten ja nuorten polkua

Mikko Niskanen on aloittanut Keravan Urheilijoiden liikuntaluotsina osa-aikaisena työntekijänä. Niskasen pääasiallisena tehtävänä on lasten hiihto- ja suunnistuskoulujen organisointi, toteuttaminen sekä erilaiset kehitystyöt, joihin liittyy vahvasti myös kouluyhteistyö.

Liikuntaluotsin palkkaus on osa opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukihanketta, jossa KeU:n yhteistyöseurana toimii Tuusulan Voima-Veikot ja sitä kautta myös seurojen yhteinen suunnistuksen edustusseura SK Uusi.

Hankkeen työnimikkeenä toimii ”Lasten suunnistus- ja hiihtoharjoittelua yhteistyönä”. Lyhyesti kuvattuna tavoitteena on kehittää lajien ja seurojen yhteistyönä toimintamallia, jossa hiihto ja suunnistus toimivat sujuvasti ympärivuotisena harrastuksena – kilpailumielellä tai harrastuspohjalta.

Niskanen asuu Orimattilassa ja työskentelee osittain etänä sekä noin kerran viikossa Keski-Uudellamaalla, jolloin hän osallistuu ruohonjuuritason toimintaan.

Juurikin kenttätyöskentely on yksi uuden liikuntaluotsin vahvuuksista, sillä Niskasella on yli 25 vuoden kokemus eri liikunta-alan tehtävistä puolustusvoimissa sekä suunnistusvalmentajana eri seuroissa.

Vahvan tapahtumajärjestäjäkokemuksen lisäksi myös hiihto kuuluu Niskasen harrastusvalikoimaan – miehellä on KeU-taustaa nuorena kilpasuunnistajana 1980-luvulla.