Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi kohtaa Puolan mutta ei halua miettiä ottelun tärkeyttä

Suomi kohtaa tänään Puolan koripalloilun EM-kisojen toisessa alkulohkopelissään Prahassa. Suomi hävisi avausottelunsa eilen Israelille, joten ottelu on erittäin tärkeä Suomen jatkopelitoiveiden kannalta – mutta sitä maajoukkueen kapteeni Shawn Huff ei halunnut miettiä etukäteen.

– Urheilija ei voi miettiä sitä. Tällainen turnaus pelataan peli kerrallaan ja jokainen peli pelataan tilanne kerrallaan. Jokaisessa tilanteessa meidän pitää pysyä läsnä. Se on tärkeintä, Huff sanoi.

Huff nousi eilisessä pelissä Israelia vastaan pitkästä aikaa aloitusviisikkoon. Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan päätös perustui puolustuspeliin, mutta kertoi samalla, ettei Suomen aloitusviisikko ole hakattu kiveen.

– Hänellä (Huff) oli parhaat edellytykset tehdä se mitä me haluttiin puolustuksellisesti. Se oli ihan puolustuspäätös. Elias (Valtonen) oli tullut Tampereella penkiltä. Voi olla että tämä vaihtuu turnauksen edetessä. Puolustuksen match upit sen ratkaisevat, Tuovi sanoi.

Puola voitti eilen avausottelussaan lohkoisäntä Tshekin 26 pistettä nakuttaneen Mateusz Ponitkan johdolla.

Puolalla on pienikokoinen takakenttä, mutta sen eturivi on Suomea isokokoisempi. Tuovi varoitti, ettei Suomi saa lähteä painimaan Puolaa vastaan.

– Ei voi joutua painimaan. Jos lähdetään painimatsiin, tulee kylmää kyytiä. Meidän pitää ottaa iskuja vastaan, mutta olla liukkaampia. Israel-pelissä olimme vastakkain turnauksen lyhimmät joukkueet, nyt tulee erilainen vastus.

Ottelu alkaa kello 15.