Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollannin gp:n järjestäjät muistuttivat jälleen nollatoleranssista soihtujen suhteen – heittelijä luovutettiin viranomaisille

Formula ykkösten Hollannin gp:n lauantaina ajettujen aika-ajojen aikana Zandvoortin radalle lensi katsomosta kaksi soihtua, joista ensimmäinen pisti ajot hetkeksi seis. Sankariaan Max Verstappenia innokkaasti kannustava satatuhatpäinen hollantilaisyleisö sai sunnuntain kisan alla muistutusta, kuinka radalla on nollatoleranssi soihduille.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja kisajärjestäjät vahvistivat, että ajot keskeyttäneen soihdun heittänyt henkilö saatiin kiinni ja luovutettiin poliisille.

– Kuljettajat, F1-johto, FIA ja Hollannin gp:n järjestäjät eivät suvaitse soihtuja. Niiden käyttö ei ole sallittua, ne tuovat hyvin turvattomia tilanteita radalle kuljettajille sekä faneille. Järjestäjät vetoavat jälleen kerran faniemme terveeseen järkeen, ja varoittavat, että soihtujen käyttöä ei tulla sallimaan, FIA ja järjestäjät tiedottivat Autosportin mukaan.

– Soihdun heittänyt henkilö tunnistettiin, ja turvahenkilöstö luovutti hänet viranomaisille.

"Täysidiootit" pilaavat kaiken, manaa tallipäällikkö

Verstappen kuvaili soihtutouhua "todella tyhmäksi". Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puolestaan ihasteli hollantilaisfanien ylitsepursuavaa intoa, mutta manaili kuinka muutama "täysidiootti" pilaa kaiken.

– Ilmapiiri täällä on mahtava. Into Maxista on sytyttänyt maata ja sitä on hieno seurata. Sääli, että siellä on muutama täysidiootti, jotka joko juopottelevat tai eivät tajua, mitä tuollainen soihtu radalla voi tehdä kuljettajalle. Jos tuollainen putkilo osuu, siitä voi tulla seurauksia eikä halo-turvakaarikaan auta, Wolff päivitteli.

Joissain huhuissa kerrottiin Autosportin mukaan, että soihtujen heittämisellä tähdättiin Mercedes-tähti Lewis Hamiltonin aika-ajojen häiritsemiseen. Mercedes kertoi, ettei ole havainnut todisteita moisesta.

– Katsoimme kamerakulmia, kun Lewis ajoi varikkosuoraa, ja luulen, että tuo tapahtui ennen kuin hän oli siinä. Sanon vaan, että muutama idiootti (hölmöilee), ja toivon, että järjestäjät saavat tämän kuriin.

Kauden 15. MM-osakilpailu Hollannin gp alkaa kello 16 Suomen aikaa. Paalupaikalta starttaa Verstappen.