Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivärinnan vauhti kiihtyy – seuraavaksi tutulle areenalle

Pekka PäivärintaIlse de Haas-kaksikko korjaili asetelmiaan Saksan IDM-sarjan sivuvaunujen luokassa viime viikonloppuna Itävallassa. Kaksikko kipusi podiumille sekä lauantain sprinttikisan että sunnuntain pitkän kilpailun päätteeksi.

Lauantaina Päivärinnan pyöräkunta oli kolmas ja sunnuntaina toinen. Brittiläisranskalainen sarjakärki Tim ReevesKevin Rousseau voitti sprintin ja sarjan ulkopuolinen vierailijakaksikko Ben ja Tom Birchall pitkän kisan.

Päivärinta–de Haas-kaksikko kasasi viikonlopun starteista eniten sarjapisteitä ja kipusi niiden turvin sarjassa neljännelle sijalle.

Team 44 racing-tiimin Yamahan kaasukapulaa kiertävä Pekka Päivärinta oli viikonlopun antiin tyytyväinen, vaikka pitkä sairausloma ja sen mukanaan tuoma harjoittelutauko tuntuikin vielä kilpailuvauhdissa.

– Sunnuntain kierrosajat olivat jo aika hyviä, vaikka olin silloin aika sippi. Sairausloma tuntuu vielä, kun sen aikana ei voinut tehdä mitään ja nyt pitää vielä käsiä varoa. Olihan se raskas päivä – ei mennyt parhaalla rytmillä, aika väkinäistä. Paineita oli takana, mutta hyvä kierrosaika siinä tuli, keskiuusmaalaiskuski Päivärinta summasi sunnuntain kisan.

IDM-sarjaa johtava Tim Reeves–Kevin Rousseau-kaksikko on sarjassa omaa luokkaansa. Pari on voittanut kauden kaikki osakilpailut lukuun ottamatta A1-ringillä ajettua pitkää kisaa, jonka kaksikko joutui keskeyttämään tekniseen vikaan.

Sarjakakkosena jatkava saksalaispari Josef SattlerLuca Schmidt peesasi Päivärintaa viikonlopun molemmissa starteissa, muttei löytänyt lääkkeitä suomalaisen kukistamiseen.

Neljänneksi 59 pisteen turvin kivunneella Päivärinnalla on vielä hyvät mahdollisuudet nousta sarjassa kolmanneksi, kun kaksi osakilpailuviikonloppua on ajamatta. IDM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Saksan Hockenheim ringillä, mikä on viisinkertaiselle sivuvaunuluokan maailmanmestarille Päivärinnalle tuttu areena.

– Pitää parin viikon aikana miettiä pieniä parannuksia runkoon. Kun saan luottamusta korvien väliin, niin sitä kautta saan vielä vähän tehoa ajamiseen. Hockenheim on ollut minulle aina hyvä (rata). Pitää kaivaa vanhat muistiinpanot radasta ja tehdä setupit pyörään jo kotona. Tietääkseni kaikki huiput ovat sinne tulossa, joten siellä taas näkee, missä mennään.