Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JäPS pääsee ilman paineita KTP:n kimppuun – kotkalaisten vahva hyökkäyspelaaminen heittää JäPSille ison haasteen

Itsensä Ykkösen runkosarjassa kuudenneksi pelannut Järvenpään Palloseura potkaisee kauden päättävän yläloppusarjan käyntiin perjantaina kello 19.

Ensimmäisessä kamppailussaan sinipaidat matkaavat Kymenlaaksoon ja Kotkaan sarjan kärjessä paahtavan KTP:n vieraaksi.

Viime viikonlopun vierasreissu Mikkeliin ei JäPSin pistepottia kartuttanut, mutta TPS:n Gnistanille samaan aikaan antama selkäsauna tarkoitti sitä, että JäPS selvitti kuin selvittikin tiensä yläloppusarjan kirkkaisiin valoihin.

Nyt JäPSillä ei ole enää syytä jännitykseen, sillä sarjapaikka on varmistettu ja enää joukkueella on vain voitettavaa.

JäPSiä perjantaina isännöivä KTP osoittautui viimeisimmässä joukkueiden kohtaamisessa tylyksi kestitsijäksi, kun se vei heinäkuussa kaikki kolme pistettä nimiinsä 3–1-kotivoitollaan.

Tulos mairitteli tuolloin pikemminkin JäPSiä kuin kotkalaisia, joten pisteiden hakeminen Arto Tolsa -areenalta vaatii järvenpääläisiltä kovaa tason nostoa.

Toisaalta kotonaan KTP:n enemmän tai vähemmän ansaitusti kellistänyt JäPS osoitti keväällä, että mahdotonta raitapaitojen kaataminen ei ole.

KTP löytää itsensä suoran nousijan paikalta ehkä hieman yllättäen.

Veikkausliigasta viime syksynä pudonnut kotkalaisseura on toki viettänyt koko kauden kärjen tuntumassa, mutta vasta viimeisillä kierroksilla se onnistui pinnistämään itsensä pitkään sarjaa johtaneen Turun Palloseuran ohi runkosarjan paalupaikalle.

Kotkalaiset ja järvenpääläiset ovatkin siinä mielessä samassa tilanteessa, että vaikka nousu Veikkausliigaan KTP:lle varmasti maistuisikin, ovat isoimmat paineet muilla joukkueilla – Saaristomeren rannalla nousun kariutuminen olisi varmasti astetta suurempi katastrofi kuin Suomenlahden rannalla.

Kuntopuntarin kärjessä Ykkösen runkosarjan päättänyt KTP on kova etenkin hyökkäyspäässä.

Joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja, vaikka Ykkösen kovimpiin pelureihin kuuluva espanjalaishyökkääjä Mika vietti kesällä aimo tovin sairastuvalla.

Nyt mies on kuitenkin kuntoutunut, mikä ei helpottane vieraiden asemaa perjantaina.

JäPSin mahdollisuudet levännevät siinä skenaariossa, että nousua hakevan KTP:n kenkä puristaa.

Paineettomasti pelaavat sinipaidat voivat puolestaan löytää rentouden kautta uuden vaihteen.

Järvenpääläisten otteet ovat olleet tasaisen epätasaisia läpi kauden. Nyt JäPSin toiveissa on korjausliike Mikkelissä nähdyn alavireisyyden jälkeen.