Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas ja Hamilton takamatkalta Italian gp-kisaan – kumpikin saa lähtöruuturangaistuksia

Formula ykkösten MM-kausi jatkuu viikonloppuna Monzassa ajettavalla Italian gp:llä, ja ainakin kahdella kuljettajalla ristinään sunnuntain kisaan on lähtöruuturangaistus. Alfa Romeon Valtteri Bottas ja Mercedeksen Lewis Hamilton starttaavat joukon perukoilta moottorivaihdosten takia.

– (Lähtösija) riippuu siitä, kuinka moni kuljettaja saa lähtöruuturangaistuksia. En usko, että starttaan kärkikymmeniköstä. Mietimme vielä, mitä vaihdamme (autoon), mutta uskoakseni joitain uusia osia otetaan, Bottas kertoi torstaina Monzassa.

Bottaksen kisa Hollannissa viime sunnuntaina päättyi keskeytykseen moottorin pettäessä. Monza on hänen mukaansa sopiva paikka vaihdoksille.

– Tämä on hyvä rata tehdä vaihdoksia. Jos sinulla on vauhtia, voit nousta (joukon peräpäästä). Jos muutoksia tarvitaan, tämä on paikka tehdä niitä.

Hollannin gp oli Bottakselle kolmas peräkkäinen keskeytys, ja pisteittä hän on jäänyt nyt jo kuudessa kisassa peräkkäin.

– Tässä on ollut vähän kaikenlaista vaikeutta. Kauden alussa vaikeuksia oli enemmän (auton) korissa, johtuen osaltaan vähäisistä talvitesteistä. Korin kanssa ollaan päästy parempaan, voimanlähteen osalta töitä on vielä tehtävänä, Bottas kuvaili.

– Tärkeintä on tietysti, että päästään kisoissa maaliin, suomalaispilotti muistutti vielä keskeytysten kirvelevyydestä.

Hamiltonille kauden neljäs

Mercedes-tähti, MM-sarjassa kuudentena ajava Hamilton käyttää Monzassa kauden neljättä voimanlähdettä. Säännöt sallivat kolmen käyttämisen kauden aikana, sen jälkeen ropisee ruuturangaistusta. Bottaksella on Monzassa jo kuudes polttomoottori.

– Lewisilla on uusi voimanlähde, ja hän ottaa lähtöruuturangaistuksen sunnuntain kisaan, Mercedes tiedotti torstaina.

– Voimanlähde numero kolme vaurioitui Belgian gp:ssä ja sitä työstetään yhä, joten tuota voimanlähdettä ei voi käyttää tänä viikonloppuna, talli täydensi.

Luultavaa on, että muitakin kuljettajia rangaistaan Monzassa vielä lähtöruuturangaistuksilla tallien käyttäessä Bottaksen mainitsemaa "hyvää rataa muutosten tekoon".

Ylivoimaisessa MM-pistejohdossa Monzaan lähtee Red Bullin Max Verstappen, jonka etumatka tallitoveri Sergio Pereziin ja Ferrarin Charles Leclerciin on jo 109 pistettä. Sunnuntain kisa on kauden 16:s, ja sen jälkeen ajetaan enää kuusi MM-osakilpailua.