Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suninen toiseksi nopein Ateenan olympiastadionilla, Rovanperä nautti tuhansien katsojien edessä

Teemu Suninen ajoi toiseksi parhaan ajan Kreikan MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella. Kuljettajat ajoivat vajaan kahden kilometrin matkan Ateenan olympiastadionilla, joka on yleensä jalkapallon ja yleisurheilun kisanäyttämö.

Hyundailla Kreikassa ajava Suninen hävisi kärkipaikan tallikaverilleen Thierry Neuvillelle 0,1 sekunnin erolla. Belgialainen Neuville kellotti 1,95 kilometrillä ajan 1.58,4 ja johdatti tallinsa kuljettajat neloisvoittoon erikoiskokeella.

– Tällaista ajamisen pitäisi olla aina: paljon yleisöä ja mahtava tunnelma. Tästä tuli hyvä osoitus kilpailujen järjestäjille, että voimme houkutella suuret katsojamäärät, Neuville sanoi MM-sarjalle.

MM-sarjan kuljettajat kurvailivat Ateenan olympiastadionilla ensi kertaa sitten vuoden 2006. He ajoivat lyhyen erikoiskokeen pareittain. Kalle Rovanperä ajoi virolaisen Ott Tänakin parina ja hävisi Tänakille 0,4 sekuntia. Neuvillen vauhdista Rovanperä jäi 1,5 sekuntia.

– Tämä ei ollut ehkä kaikkein nautinnollisin erikoiskoe, mutta makein, minkä olen ajanut. Kun yleisöä on tuhansittain, tällaisillekin erikoiskokeille on paikkansa, Rovanperä sanoi.

Hän voi varmistaa maailmanmestaruutensa jo viikonloppuna.

Emil Lindholm oli suomalaisista toiseksi nopein, sillä hän kurvaili Skodallaan 1,2 sekunnin päähän kärjestä. Esapekka Lappi hävisi tallikaverilleen Rovanperälle 0,3 sekunnilla.

Ralli jatkuu perjantaina kuudella erikoiskokeella. Rovanperä starttaa reitille ensimmäisenä.