Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisilla murheellinen ajopäivä Kreikassa – ”Aika surkea viikonloppu jälleen”

Toyotan Kalle Rovanperä koki toisen vastoinkäymisen putkeen rallin MM-sarjassa, kun nuori suomalaiskuski osui puuhun Kreikan MM-rallissa lauantaina. Ulosajon ja sen aiheuttamien vaurioiden takia Rovanperä hävisi kärjelle yli 15 minuuttia, jonka myötä mahdollisuudet pistesijoille menivät pilalle.

Rovanperä säilyy MM-sarjan johdossa Kreikan rallin vastoinkäymisistä huolimatta, mutta kisassa toisena ajava Hyundain Ott Tänak on nappaamassa jälleen ison loven pois suomalaiskuskin johtoasemasta.

– Siinä oli oikealle kääntyvä mutka, mikä oli paljon liukkaampi kuin edelliset. Tuntui, että tulin siihen ihan nuotin mukaan, mutta jostain syystä menimme leveäksi. Onhan tämä ollut aika surkea viikonloppu jälleen, Rovanperä tuskasteli.

– Sen jälkeen piti körötellä ilman jarruja ja aikaa meni hukkaan. Toivottavasti homma kääntyy seuraavassa kisassa. Tämä kisa meni nyt penkin alle, eikä tuo hyvältä näytä tiimikavereillakaan. Pitää yrittää saada vehkeet kuntoon seuraaviin ralleihin.

Myös Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi koki keskeytyksen lauantaina. Pieksämäkeläinen ajoi kisassa toisena, mutta tekninen vika pilasi rallin.

– Esapekalla oli polttoaineen syötössä ongelma, eikä moottori saanut sen takia ainetta. Se oli keskeytyksen syy. Ainahan se pahalta tuntuu, kun omat autot tippuvat leikistä pois, Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala summasi.

– Tiesin, että se päivä vielä tulee, jolloin kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Tänään on ollut sellainen päivä. Pahalta tuntuu totta kai, mutta tämä on pelin henki. Moottoriurheilussa on ymmärrettävä, että aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Turvautuuko Hyundai tallimääräykseen?

Kreikan rallin johdossa ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta ajaa Hyundai-kuski Thierry Neuville. Tallikaveri Tänak on vajaan puolen minuutin päässä. Hyundain kolmoisjohdon täydentää espanjalainen Dani Sordo.

Tänak on Rovanperän pahin uhkaaja MM-taistossa. Vaikka myös Neuvillella on vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, käynnistyi Kreikan rallin huoltoparkissa huhumylly Hyundain mahdollisen tallimääräyksen osalta.

– En usko, että mitään määräyksiä tulee. Thierry on ajanut tässä tallissa kauemmin kuin minä. Yritän vain tehdä oman hommani mahdollisimman hyvin huomenna ja ajaa Thierryn kiinni, Tänak kuittasi uteluihin.

Toyotan tallipomo Latvala oli kuitenkin toista mieltä tilanteesta.

– Minä vihaan tallimääräyksiä, mutta jos olisin Julienin (Hyundain tallipäällikkö Moncet) asemassa, niin mielestäni paikkoja pitäisi vaihtaa. Se on ainoa keino, jotta mestaruustaistelu pysyy elossa. Toki se on inhottava tilanne, eikä kukaan siitä varmasti tykkää, Latvala koki.