Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monzan sensaatiokuski Nyck de Vries suhtautuu F1-tulevaisuuteensa maltilla – "Kuljettajakokoonpanot eivät ole minun päätettävissäni"

Hollantilaisen Nyck de Vriesin toiveet ensi kauden F1-paikasta kohosivat uusiin korkeuksiin viime viikonloppuna Monzassa ajetussa Italian gp:ssä.

Reservikuljettaja de Vries, 27, pääsi Williamsin rattiin, kun thaimaalaiskuljettaja Alexander Albon joutui sairaalaan umpilisäkkeen tulehtumisen takia. Hollantilainen säväytti kaasuttelemalla kilpailussa yhdeksänneksi.

Williamsin vakiokuski Nicholas Latifi jäi Monzan moottoripyhätössä täysin de Vriesin varjoon. Latifi on yltänyt kolmen kauden aikana MM-pisteille vain kahdessa kisassa, ja kanadalaisen F1-tulevaisuus on vaakalaudalla.

De Vriesin kannalta näyttöpaikka osui täydelliseen hetkeen, sillä myös muissa pienemmissä talleissa ensi kauden ajopaikkoja on vielä täyttämättä.

– Aina kun saa mahdollisuuden ajaa F1-autolla, kyseessä on tietynlainen työhaastattelu tai esiintymiskoe. Nämä mahdollisuudet pitää käyttää hyväksi, mutta pitää myös muistaa ajaa järkevästi, de Vries sanoi Autosportin mukaan.

– Olen kiitollinen, että kisa sujui niin hyvin. Saimme hienolla suorituksella pisteitä, eikä niitä oteta meiltä pois, viime vuoden Formula E -mestari jatkoi.

"Maailma on ennalta arvaamaton paikka"

Muun muassa mestarikuljettaja Lewis Hamilton puhui de Vriesin vakioajopaikan puolesta, mutta hollantilainen suhtautuu tulevaisuuteensa maltilla.

– Meidän (kuljettajien) odotetaan aina tekevän hyvää työtä, eivätkä kuljettajakokoonpanot ole minun päätettävissäni. Maailma on ennalta arvaamaton paikka, ja ansioiden lisäksi myös muilla asioilla on merkitystä, de Vries järkeili.

– Mutta voin muistella debyyttikisaani ja ensimmäistä hetkeäni F1:ssä ylpeänä, tulevaisuudestani riippumatta.

Monzan aika-ajossa de Vries kaasutteli 13:nneksi, mutta useat lähtörangaistukset nostivat hollantilaisen starttipaikan kahdeksanteen ruutuun.