Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkanen: "Iso pettymys meille"

Lauri Markkanen oli jälleen Suomen paras korintekijä, kun Susijengin tie koripalloilun EM-kisoissa päättyi 90–100-tappioon puolivälierässä Espanjaa vastaan. Espanja eteni välieriin ja kohtaa perjantaina Saksan ja Kreikan välisen kamppailun voittajan.

Markkanen heitti puolivälierässä 28 pistettä. Hän kirjasi turnauksen seitsemässä pelissään pistekeskiarvokseen 27,9.

– Iso pettymys meille. Tiedettiin, että voidaan voittaa tämä peli ja näytettiin ensimmäisellä puoliajalla, että pystytään siihen. Mutta ei riittänyt tänään, kaikki kunnia Espanjalle, tekivät hyvää työtä toisella puoliajalla. Kaikkemme annettiin, mutta jäähän tämä tietysti harmittamaan, Markkanen totesi Ylen haastattelussa.

– Vaikkei nyt siltä tunnu, niin olihan tämä kokonaisuudessaan hieno turnaus meiltä. Hieno alkulohko, ja sitten tultiin tänne (Berliiniin) ja tehtiin jotain, mitä kukaan meistä ei ollut tehnyt aiemmin, Markkanen mietti vielä viitaten Susijengin yltämiseen maanosan kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelu päätti myös kahden suomalaisen koripallosuuruuden urat. Shawn Huffin ja Petteri Koposen tosipelit koripalloparketeilla ovat ohi.

– Lisää tietysti pettymystä, olisi heille halunnut suoda vielä ne pari jatkopeliä. Heillä oli ihan mahtavat urat, on ollut kunnia pelata heidän kanssaan, Markkanen sanoi.