Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vimpeli sysäsi Mansen pesäpallon valtaistuimelta

Vimpelin Veto juhlii pesäpallon miesten Suomen mestaruutta kuudennen kerran seuransa historiassa. Tämän vuoden SM-kulta heltisi suoraan kolmella voitolla, kun viime vuoden mestari, tamperelainen Manse PP jäi finaalisarjassa voitoitta.

Lauantaina Veto kukisti Mansen 1–0 (3–2, 2–2) lähes 3 900 silmäparin edessä. Kotiyleisö sai juhlan, ja Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen oli liikuttunut mestaruuden ratkettua.

– Olo on aika uskomaton. Tuntuu vaikealta käsittää sitä, mitä teimme. En ole lasten syntymiä lukuun ottamatta kokenut tällaista hetkeä, Niskanen sanoi.

Pelinjohtaja kiitteli joukkueettaan vuolaasti.

– Kiitos kuuluu joukkueelle, joka on ollut aito alusta lähtien. Kaikki ovat olleet koko ajan sitoutuneita sopimiimme arvoihin. Nämä äijät ovat myös todella kovia kilpailijoita, kuten nähtiin. Erityisen merkittävää oli sisäpelimme vienti uudelle tasolle, se antoi myös happea ulkopeliin, Niskanen kuvasi.

Vedon lukkarille Teemu Kinnuselle mestaruus oli uran ensimmäinen.

– Aika mahtavalta tuntuu. Tämä on urheilu-urani ehdottomasti upein päivä. Uskoimme tähän joukkueen sisällä alusta saakka, ja sen vuoksi tässä seisomme. Tätä juhlitaan ainakin pari viikkoa. Sitä en tosin tiedä, mitä kaikkea siihen kuuluu, Kinnunen virnisti.

Manse pettyi omiin otteisiinsa

Vimpelin Vedolla on kuusi mestaruutta mukaan lukien 28 mitalia miesten pääsarjasta. Manselle mitali oli toinen viimevuotisen mestaruuden jatkeeksi.

Veto hallitsi pelattua kolmatta finaaliottelua hienokseltaan alusta saakka. Manse pääsi silti vielä toisen jakson neljännen vuoron tasoittavallaan yrittämään juoksua kolmostilanteesta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mansen pääkäskyttäjä Juhani Lehtimäki oli vähäsanainen.

– Ääretön pettymys. Vimpeli oli kuitenkin parempi. He voittivat kolme kertaa, en osaa sanoa sen paremmin. Pelasimme kuitenkin hyvän kolmannen ottelun, ja ilmassa oli kaikki elkeet siihen, että veisimme pelin, mutta emme vieneet, Lehtimäki sanoi.

Myös Mansen Henri Puputti oli luonnollisesti apeana.

– Parempi voitti, kuten sarjan lukemat kertovat. Saimme silti tähän peliin koneesta irti oltuamme sitä ennen kaksi peliä lapasia. En kuitenkaan tiedä, miksi emme päässeet omalle tasollemme, Puputti sanoi.

Vedon jokerilyöjät iskussa

Vedon juoksut iskivät kaksi kertaa kotiuttaneet jokerit Janne Mäkelä ja Jukka-Pekka Vainionpää sekä kertaalleen onnistunut Matias Rinta-aho. Mansen juoksuista kolme sivalsi Juha Puhtimäki ja yhden Perttu Ruuska. Ottelun kolmostilanteet vei Veto 16–11, kärkilyönnit Manse 31–29.

Vedon parhaana palkittu Mäkelä maiskutteli mestaruutta partaansa sukien.

– Tuntuu aika helkkarin hyvälle, en osaa oikein edes sanoa miten hyvältä tuntuu. Pelillisesti ajatellen olimme kokonaisvaltaisesti hieman parempi joukkue, Mäkelä summasi.