Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maalivahtikaverukset pääosissa Kärppien ja Tapparan huippukohtaamisessa – "Olemme treenanneet yhdessä Oulussa"

Miesten jääkiekkoliigan kärkeen arvioidut Kärpät ja Tappara kohtasivat lauantaina Oulussa. Kärpät oli vahvempi maalein 3–0 Marko Anttilan upotettua ratkaisun tyhjään rysään ensimmäisellä maalillaan oululaisseuran paidassa.

Kärpät hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä tilanteessa 1–0 Kärppien sankariksi kohosi maalivahti Joel Blomqvist, joka tylsytti Tapparan tasoitusyritykset kerta toisensa jälkeen.

– Kova peli, mutta mielestäni pelasimme sitkeästi, vaikka emme heti saaneet maaleja paikoistamme. Jaksoimme pelata omaa peliämme ja saimme palkinnon, nollapelin torjunut Blomqvist sanoi.

Tapparan maalilla ensimmäisen liigapelinsä torjui 24-vuotias Vilho Heikkinen, joka pelasi pitkään Kärppien juniorijoukkueissa.

– Kärpissä emme ole olleet samassa joukkueessa, mutta pelasimme yhden kauden (2020–21) Mestiksen Hermeksessä samassa joukkueessa. Tuttu ja hyvä kaveri, ja muutenkin olemme treenanneet yhdessä Oulussa, 20-vuotias Blomqvist kertoi.

Molemmat maalivahdit palkittiin joukkueidensa parhaina pelaajina.