Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henri Ruoste valtaa Aino Areenan – klinikka on ensimmäinen laatuaan: "Varmasti näemme yllätyksiä"

Suomalaisen kouluratsastuksen kirkkain tähti ja maailmanrankingissa 12:ntena oleva Henri Ruoste nähdään hevostensa kanssa Järvenpään Aino Areenalla 8.–9. lokakuuta.

Ainossa pidettävä kouluratsastusklinikka on ensimmäinen laatuaan, missä Ruoste tuo omat hevoset sekä ratsuttaja Conzalon mukanaan kotitalliltaan Gut Bertingloh’sta Saksasta.

Ruosteen klinikka on myös ensimmäinen hevosurheilutapahtuma, mikä järjestetään Järvenpään uudella Aino Areenalla. Ja niin ikään ensi kertaa tämän tasoinen yleisöklinikka tarjotaan suoratoistona ympäri Suomen.

Vuonna 2021 Suomea olympialaisissa ja EM-kilpailuissa edustanut Ruoste tulee tapahtumassa avaamaan oman salaisen työkalupakkinsa ja kertomaan, kuinka hän kouluttaa hevosia nuoresta ratsun alusta kohti kansainvälistä huippua ja lopulta kruununjalokiveä Grand Prix´tä.

Ruoste tuo Saksasta Suomeen viidestä kuuteen eri tasoista hevosta, jotka kaikki ovat alle 10-vuotiaita ja näin ollen vielä kilpauralla kokemattomia.

– Olemme tiimini kanssa keskittyneet nuorten hevosten kouluttamiseen GP-tasolle asti. Tuohon koulutuspolkuun kuluu vuosia ja tuhansia tunteja ratsutusta. Klinikallani tullaan näkemään välähdyksiä eri ikäisten ja tasoisten hevosten koulutusprosessista. Mukana on vielä kokemattomia hevosia, joten varmasti näemme yllätyksiä ja pääsemme ratkomaan tilanteen aiheuttamia haasteita yleisön edessä ja tarjoamaan katsojille työkaluja omaan ratsastukseen, lupailee Ruoste tapahtuman tiedotteessa.

Tapahtuma oli määrä järjestää jo vuoden alussa, mutta se jouduttiin siirtämään koronan vuoksi lokakuulle.

Alun perin tapahtuman ensimmäinen päivä myytiin loppuun puolessatoista tunnissa, ja muutaman päivän päästä myyntiin tullut toinen päivä puolessa tunnissa.

Vasta nyt lipunostoon herääville tapahtumajärjestäjä Co & Co Eventsin Hanna Anttosella on kuitenkin huojentavia uutisia.

– Olemme saaneet suunniteltua katsomotilat siten, että molempiin päiviin on joitain kymmeniä lippuja vielä jäljellä – siispä nopeimmat ehtivät vielä, Anttonen sanoo.