Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Uronen puskee kohti liigakaukaloita: "Haluan tehdä tulosta"

Viime keväänä Helsingin IFK:n liigajoukkueen kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen solminut keskiuusmaalaislaitahyökkääjä Tuomas Uronen, 17, on aloittanut kautensa tehokkaasti jääkiekon U20-ikäluokan SM-alkusarjassa. Neljässä pelissä tehot 3+3=6 summannut Uronen on kautensa ilman tappioita aloittaneen HIFK:n sisäisen pistepörssin kärjessä.

Uronen kertoo alkukauden mietteistään Suomen Jääkiekkoliiton verkkosivuilla. Nuorukainen kokee alkukauden olleen hakemista, vaikka tehoja onkin löytynyt.

– Olin mukana edustusjoukkueen harkkapeleissä, ja siellä huomasi, että suurin ero Liigan ja U20-sarjan välillä on kamppailussa. A:ssa pystyy pitämään kiekkoa suojaamalla, mutta Liigassa on isoja jässiköitä, Uronen puntaroi liiton sivuilla.

Uronen sanoo, että kuluvan kauden isoin tavoite on kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon.

– Ja haluan tehdä tulosta, koska siitä saa lisää itseluottamusta. Sunnuntain Pelicans-matsi (1+1) oli jo vähän sinnepäin, miten haluaisin pelata.

Viime kaudella HIFK pullahti niukasti ulos U20-ikäluokan pudotuspeleistä. Nyt tahdin toivotaan olevan toinen.

– Aluksi pleijarit ja sitten mestaruus, Uronen paaluttaa ”Kollien” tavoitteet.

KJT:n ja KJT Haukkojen juniorimyllyn läpi kolunnut Uronen siirtyi HIFK-paitaan viime kaudeksi. Sitä edeltävällä kaudella vielä KJT Haukkojen paidassa pelannut Uronen valittiin U16-ikäluokan SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi ja hyökkääjäksi.

Viime kevään alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalistin Urosen – niin kuin monen muunkin – esikuvat löytyvät NHL:stä.

 – Olen seurannut monia pelaajia, mutta viime aikoina erityisesti Aleksander Barkovia. Hän tekee nöyrästi töitä. Toinen on Kirill Kaprizov, joka on hyvä luistelija ja maalintekijä. Haluaisin kehittyä sen tyyppiseksi pelaajaksi.

Ensi maaliskuussa 18 vuotta täyttävä Uronen on varattavissa NHL:ään ensi kesän varaustilaisuudessa.

– En lue mitään spekulaatioita. Keskityn vain omaan juttuuni ja teen parhaani joka päivä. Mutta totta kai se antaa lisäpotkua, kun kuulee saaneensa hyviä arvioita. Draft on tärkeä askel uralla, mutta se on vain yksi etappi matkalla tavoitteeseen, Uronen painottaa.

Keravalla ja Tuusulassa yhä asuvan ja Mäkelänrinteen urheilulukioon etänä kursseja tenttivän Urosen pidemmän tähtäimen maalina on NHL. Kohti tavoitettaan hän etenee kuitenkin askel kerrallaan.

– Ensin pitää nousta Liigaan. Toivottavasti pelit sujuvat niin hyvin, että pääsen siellä jo tällä kaudella kokeilemaan.

Uronen ei ole ainoa kohti kiekkounelmiaan kurkottava Uronen. Hänen pikkuveljensä Eelis ja Anttoni ovat SM-karsintoja parhaillaan pelaavan KJT Haukkojen U16-joukkueen luottopelaajia.

Golfiakin tiiviisti tahkoavat Eelis ja Anttoni Uronen ovat syntyneet vuonna 2008, kun pääosa U16-ikäluokan pelaajista on vuotta vanhempia.