Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ott Tänak tykitti kärkeen Uuden-Seelannin rallissa – MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä lähtee kuudennelta sijalta kilpailun tärkeimpään päivään

Viron Ott Tänak aloitti Hyundaillaan vauhdikkaimmin rallin MM-sarjan 11. kilpailun Uudessa-Seelannissa. Tänak hurjasteli ensimmäisen kilpailupäivän ainoan erikoiskokeen ajassa 1.45,8 ja otti kisassa komennon ennen sen tärkeintä kilpailupäivää.

MM-sarjaa ennen Tänakia johtava Kalle Rovanperä jatkaa kilpailua kuudennelta sijalta 2,6 sekunnin päässä Tänakista.

Perjantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden kokonaispituus on 160 kilometriä. Tänä iltana kello 22.33 Suomen aikaa alkava kilpailupäivä ratkaisee pitkälti rallin kulun, sillä päivän ohjelmassa on reilusti yli puolet rallin erikoiskokeiden 276 kilometrin kokonaispituudesta.

Lauantaina 22 vuotta täyttävä Rovanperä varmistaa Uuden-Seelannin rallissa maailmanmestaruuden, jos hän saa kilpailusta kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak. Kilpailu näyttää kuitenkin ennalta vaikealta, sillä Rovanperä joutuu auraamaan sorateitä ensimmäisenä autona perjantain ajan.

– Perjantai on kilpailun isoin päivä ja siitä tulee varmasti hankala, mutta teemme parhaamme, Rovanperä lupasi MM-sarjan rallilähetyksessä ensimmäisen pätkän jälkeen.

Ajatukset mestaruuskamppailusta kilpailuun

Toyotalla kilpaileva Rovanperä pyrkii pitämään ajatuksensa kilpailussa eikä mestaruuskamppailussa.

– Turha mestaruutta on miettiä. Jos näyttää, että se on tulossa, niin antaa tulla. Tilanne ei kuitenkaan näytä ihan hirveän helpolta, Rovanperä pohdiskeli rallia ennakkoon.

– Toki kaikki on mahdollista, mutta Hyundai on näyttänyt viime kisoissa, että he ovat tosi kovassa iskussa. Päätavoitteena on ajaa ehjä kisa ja saada mahdollisimman hyvät pisteet

Irlannin Craig Breen oli 1,78 kilometrin mittaisella avauspätkällä toinen 1,6 sekuntia Tänakia hitaampana, ja Belgian Thierry Neuville ajoi kolmanneksi. Rovanperän edelle ennättivät myös Japanin Takamoto Katsuta ja Britannian Elfyn Evans.