Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampeaako JäPS vielä mukaan nousutaistoon? – Jaro vieraana Järvenpäässä

Miesten Ykkösen viimeistä edeltävälle kierrokselle lähdettäessä Järvenpään Palloseura löytyy sarjataulukon sijalta viisi. Edelliskierroksen tappio Tammisaaressa kaatoi kuitenkin erittäin todennäköisesti järvenpääläisten haaveet Veikkausliiga-karsinnoista.

Tylyin 0–4-lukemin EIFille viime sunnuntaina taipunut JäPS kohtaa kauden todennäköisesti toiseksi viimeisessä ottelussaan sarjassa kolmantena olevan Pietarsaaren Jaron, joka on vaivihkaa hiipinyt hengittämään TPS:n niskaan taistelemaan sarjan kakkossijasta. TPS:n hiljattain Järvenpäässä kärsimä sokkitappio tarkoitti sitä, että KTP nyt ylivoimainen suosikki sarjan voittajaksi ja samalla ainoaksi suoraksi nousijaksi.

Siinä missä juuri päävalmentaja Jonatan Johanssonille potkut antanut TPS elää jonkinlaista kriisiä, sojottaa Jaron käyrä puolestaan jyrkästi koilliseen.

Kuntopuntarin kärjessä olevat pietarsaarelaiset ovat voittaneet nyt neljä viimeistä otteluaan, ja hävinneet viimeisessä kymmenessä pelissään vain sarjan kärkikaksikolle. Nekin tappiot Jaro on yläloppusarjassa kuitannut, sillä kahdessa edellisessä kamppailussa se on kellistänyt nimenomaan KTP:n ja TPS:n.

Huolimatta Jaron viime aikojen vireestä on piste-eroa TPS:ään vielä neljä pistettä, joten jos turkulaiset onnistuvat omassa ottelussaan kaatamaan KPV:n, jää Jaro kovasta loppukiristään huolimatta sarjakolmoseksi.

JäPSin viime kierroksen tappio EIFille tarkoitti sitä, että sinipaitojen on pakko voittaa kaksi viimeistä otteluaan, mikäli se mielii karsintapeleihin oikeuttavalle neljännelle sijalle.

Vaikka järvenpääläiset kuuden pisteen metsästyksessä onnistuisivat, ei EIF saisi samaan aikaan voittaa kumpaakaan omista otteluistaan, eli ohuen langan varassa sinipaitojen mahdollisuudet riippuvat.

Selvää on, että tasapelillä JäPS tai Jaro ei tee mitään, joten maalitonta pallottelua lauantaina tuskin nähdään. Toisaalta voittokin voi jäädä puolin ja toisin laihaksi lohduksi, sillä omissa käsissä ei loppukauden tavoitteiden saavuttaminen kummallakaan ole.

JäPS ja Jaro ovat kohdanneet kevään Ykköscup mukaan lukien tänä vuonna jo kolmesti – Jaro on poistunut kentältä voittajana kahdesti. JäPSin kotiottelussa pisteet tasattiin maalittomasti.

Keskinäisiin peleihin, sarjataulukkoon ja joukkueiden vireisiin peilaten lienevät vieraat lauantaina ennakkosuosikin asemassa. Toisaalta järvenpääläisten kautta on värittänyt hyvien ja huonojen esitysten vuorottelu, ja nyt kalenterissa olisi tuon rytmin mukaan ensin mainitun paikka.

Ilahduttavan tyhjänä jo pitkään pysyneellä JäPSin sairastuvalla ei pitäisi olla tunkua lauantainakaan, mutta pelikiellossa on edelleen kolme miestä.

Joakim Ärilä on nyt omansa kärsinyt, mutta EIF-ottelussa korttitilinsä nappasi täyteen Albin Mehmeti. Seitsemän ottelun lisäpelikiellon KTP-ottelun hölmöilystä napannut Hassan Sesay on luonnollisesti sivussa ja Tino Palmastonkin panna jatkuu vielä pelin verran.

Vierailta sivussa on samasta syystä Adam Vidjeskog, mutta JäPSistä poiketen huolia on ollut myös loukkaantumisrintamalla. TPS:ää vastaan Jaro sai penkille vain kolme kenttäpelaajaa, ja JäPSiäkin vastaan avainpelaajista ainakin maalitykki Severi Kähkösen pelaaminen on edelleen epävarmaa.

JäPS–Jaro-ottelu käynnistyy Järvenpään keskusurheilukentällä lauantaina kello 15.