Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ässät haki Liigassa pitkästä aikaa kolmen pisteen vierasvoiton Tapparasta

Tappara kaipaa perjantain perusteella kipeästi jääkiekkoliigan viime kauden parasta maalivahtia Christian Heljankoa takaisin kokoonpanoon. Vilho Heikkinen päästi keskiviikkona neljä kiekkoa taakseen KooKoota vastaan, perjantaina hän jätti tontin tilanteessa 0–3 Ässiä vastaan.

Ässät voitti lopulta 4–1.

Tappara oli voittanut viisi edellistä keskinäistä kohtaamista Tampereella ja Heljanko oli pitänyt nollan kolme kertaa. Viime kaudella tulokset olivat 1–0 ja 3–0. Edellisten kymmenen kauden aikana Ässät oli jäänyt peräti kahdeksan kertaa maaleitta Tapparan vieraana.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei kertonut tarkkaa ajankohtaa Heljangon paluulle.

– Päivä kerrallaan mennään. Tarkempaa tietoa ei ole kerrottavana. Maalivahtimme eivät tänään olleet parhaimmillaan, Tapola tiivisti ottelun.

Vierasvoitto oli Ässien ensimmäinen tällä kaudella. Tapparan iltaa synkensi myös liigapuolustajien pistepörssiä johtavan Valtteri Kemiläisen loukkaantuminen.

Ässien edellisestä kolmen pisteen vierasvoitosta Tapparaa vastaan ehti kulua lähes kymmenen vuotta. Joulukuussa 2012 Ässät voitti perjantain tapaan 4–1 Stephen Dixonin tehtyä hattutempun. Kausi oli nykyisen valmentajan Karri Kiven edellinen täysi kausi Ässissä. Joukkue juhli keväällä kultaa.