Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jesse Kallio päätti SM-kauden palkintopallille: "Viimeisen pätkän lopussa iski tekninen epäonni"

Rallin SM-sarja ajettiin päätökseen lauantaina Kouvolassa, missä erikoiskokeet olivat varsin vaativia ja vauhdikkaita.

23-vuotias järvenpääläinen Jesse Kallio ajoi ensimmäisen kautensa rallin kotimaisessa arvosarjassa ja onnistui päätöskisassa hienosti.

Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka aloittivat SM4-luokan tasaisen kamppailun ensimmäisen erikoiskokeen kolmannella sijalla, minkä jälkeen seuraavat kaksi pätkää sujuivat kaksikolta pohja-aikavauhdissa.

– Luottamus autoon ja nuottiin oli kunnossa huolellisen ennakkovalmistelun johdosta. Hyvä tekeminen näkyi kellossa ja pääsimme kellottamaan kärkiaikoja, Kallio iloitsee tiedotteessaan.

Ford Fiesta -kuljettaja Kallio johti kisaa kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen mutta putosi toiselle sijalle ennen huoltotaukoa ajetulla neljännellä erikoiskokeella.

Kamppailu luokkavoitosta jatkui tuimana rallin toisella puoliskolla. Kallio ajoi kahdella pätkällä toiseksi, minkä jälkeen kärkisija oli mieheltä 9,5 sekunnin päässä.

– Viimeisen pätkän lopussa iski tekninen epäonni, kun vetonivel petti. Siinä tilanteessa täytyi ajaa tarkasti maaliin, ettei rikkonut autoa enempää. Menetimme yli 20 sekuntia ja sijoitus putosi kolmanneksi. Kauden toinen palkintosija toki tyydyttää, mutta tarjolla olisi ollut enemmänkin. Positiivinen homma on kuitenkin se, että vauhdin puolesta pystyimme kamppailemaan kärkisijasta, neljänneksi sarjapisteissä sijoittunut Kallio puntaroi.

SM4-luokan mestariksi ajoi Henri Hokkala.