Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mixu Paatelainen jätti HIFK:n, mutta sai myös kiitosta – "Arvostamme kovasti"

Miesten jalkapalloliigan kriisiseura HIFK:n päävalmentaja vaihtuu kaksi kierrosta ennen kauden päättymistä. Seuran verkkosivujen mukaan Mixu Paatelainen jätti tehtävänsä, ja Teemu Kankkunen hoitaa valmennusvastuun loppukauden ajan.

HIFK on voittanut liigakaudella vain yhden ottelun. Putoaminen Ykkösen sinetöityi sunnuntaina.

Seuran mukaan valmistautuminen Ykköseen alkoi putoamisen varmistuttua. Paatelaisella oli kahden vuoden sopimus, mutta siinä oli purkupykälä putoamisen varalta. Yhdessä seurajohdon kanssa hän päätti jättää valmennustehtävät jo kesken kauden.

– Arvostamme kovasti sitä, miten Mixu ammattilaisen tavoin sitoutui tehtäväänsä, HIFK:n puheenjohtaja Jan Walden kertoi seuran verkkosivuilla.

– Tiedostamme hyvin, ettei tehtävä ollut helppo eikä toivottuja pelimerkkejä taloudellisen tilanteen vuoksi ollut juurikaan tarjolla joukkueen vahvistamiseen. Toivotamme onnea hänelle seuraaviin haasteisiin.

"Sekasorron keskellä"

Jo lähtökohdat HIFK:n neljänteen peräkkäiseen liigakauteen olivat vaikeat. Päävalmentajaksi pestattu Bernardo Tavares jätti helsinkiläisseuran huhtikuun alkupuolella. Tilalle hälytettiin Paatelainen.

Kesällä HIFK kertoi, että huonon taloustilanteen takia kausi saattaa jäädä kesken.

Nyt maali on kahden ottelun päässä, mutta raskas kausi on vaatinut paljon.

Pitkäaikaisista pelaajista Jukka Halme ja Jani Bäckman ovat kertoneet lopettavansa. Toimitusjohtaja Jarno Salmivuorikin on lähdössä ja jatkaa ensi viikolla järjestettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen asti.

– Kausi on ollut tapahtumia täynnä ja monella tapaa erittäin vaativa kokonaisuus. Nyt kun olemme saaneet kauden maaliviivalle asti, on minun aika siirtyä sivuun ja antaa tilaa uudelle tekemiselle ja innolle. Laitoin kaiken peliin, energiaa ei jäänyt yhtään jäljelle, Salmivuori avasi.

– Sekasorron keskellä on tullut todistetuksi HIFK yhteisön voima, mikä näytti kyntensä kesällä meidän ollessa todella pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Ilman yhteisön ja uusien taustajoukkojen tukea olisi tarumme jäänyt kesken kuukausia sitten.