Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä rennoin mielin Katalonian MM-asvaltille – ”Yritän vain nautiskella”

Rallin MM-sarjan tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä on valmiina tositoimiin. Mestaruuskrapulaa nuori kuljettaja ei koe, kun MM-sarja jatkuu Kataloniassa viikonloppuna.

– On tämä saavutus jo tullut sisäistettyä, ja on se ehtinyt jo unohtuakin tässä kiireessä, Rovanperä naureskelee.

Rovanperä varmisti MM-tittelinsä lokakuun alussa Uudessa-Seelannissa.

Mestarin paluu arkeen oli tyly, sillä nuorukainen ehti vain piipahtaa kotona nukkumassa, kunnes matka jatkui Katalonian rallin testeihin.

– Ei minulle ole ollut mitään erityistä juhlintaa. Yksi viikonloppu oli tyhjää Katalonian testien jälkeen, mutta oli niin kovat aikaeropöhnät vielä päällä, että otimme vain rennosti kaverin kanssa. Täytyy sitten myöhemmin juhlistaa kunnolla perheen ja kavereiden kanssa, Rovanperä sanoo.

Kauden kahteen viimeiseen asvaltilla ajettavaan ralliin Rovanperä voi lähteä rennolla otteella.

– Ei minulla ole ongelmia motivaation kanssa, mutta totta kai fiilis on vähän erilainen. Ei ole pakko ihan hirveällä raivolla lähteä jokaista asiaa tekemään. Yritän vain nautiskella.

– Tiimimestaruus on vielä ajettava, joten sen eteen meidän on tehtävä hyvää työtä, hän lisää.

Mestarilla riittää vientiä

Viime viikonloppuna tuore maailmanmestari osallistui San Marinossa kisattuun Rallylegend-tapahtumaan. Rovanperä ajoi tallipomonsa Jari-Matti Latvalan omistamalla 1990-luvun alun Toyota Celicalla show-luokassa, jossa aikoja ei otettu.

Historian nuorin maailmanmestari sai raapustella nimikirjoituksia urakalla.

– Se oli upea kokemus. Sen kisan olen aina halunnut ajaa. Oli hienoa päästä vetämään kunnon ”liippiä” yleisölle, eikä ollut mitään stressiä mistään, drifting-harrastuksestaan tunnettu Rovanperä toteaa.

– Siellä oli ennätysyleisö paikalla, joten yksin ei tarvinnut poistua huoltorekasta. Huoltoparkissa ei mahtunut liikkumaan, eikä siellä oikein itse pärjännyt. Se oli kuitenkin aika siistiä, koska faneja vartenhan tätä hommaa tehdään.

Näpeissä myös merkkimestaruus

Katalonian MM-rallissa Toyotalle riittää merkkimestaruuteen kahden auton ajattaminen maaliin. Viime kaudella Rovanperä oli kaukana kärkivauhdista, mutta suomalaistähti luottaa, että nyt auton säädöt ovat paremmassa iskussa.

– Vähän on vaikea tietää voimasuhteita, kun nyt on ensimmäinen kunnon asvalttiralli luvassa uusilla autoilla. Ei oikein tiedä, mihin vauhti riittää ja miten auto istuu käteen. Testeissä ainakin muutettiin paljon autoa ja se tuntui paremmalta, Rovanperä summaa.

– Viime vuonna auto aliohjasi liikaa minun makuuni. Yritämme nyt saada autosta toimivamman, mutta on tässä pieni riski olemassa silti, että tilanne voi olla sama.

WRC2-luokassa nähdään kovat suomalaiskapinat, sillä Kataloniassa luokassa ajavat tuore Suomen mestari Mikko Heikkilä sekä Emil Lindholm, Teemu Suninen, Jari Huttunen ja Sami Pajari.