Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luka Nurmi ajoi toisena vuonna peräkkäin EM-pronssille

Tamperelainen autourheilija Luka Nurmi ajoi toisena vuonna peräkkäin EM-pronssille rata-autoilun Ferrari Challenge -sarjassa. Nurmen kolmossija sarjassa sai sinettinsä lauantaina, kun hän ajoi Italian Imolassa seitsemänneksi.

EM-sarjan kokonaistilanteen kakkossija jäi Nurmelta 15 pisteen päähän. Mestaruuden voitti ranskalainen Doriane Pin, ja suomalaisen edelle ylsi myös belgialainen John Wartigue.

– Vaikeuksien myötä EM-pronssimitali tuntuu voitetulta mitalilta, Nurmi kertoi tiedotteessaan.

Nurmen, 18, mukaan Formula Racing -talli ei saanut autoa sopimaan suomalaiskuljettajalle, kun kaudella ajettiin hänelle entuudestaan tuntemattomilla radoilla.

Imolan kisaviikonloppu alkoi jo perjantaina, jolloin Nurmi oli EM-sarjan yleiskilpailussa toinen. Lauantaina hänen kisaansa vaikeutti lähtöruuturangaistus, jonka Nurmi sai ohitettuaan aika-ajoissa kanssakilpailijan punaisten lippujen heiluessa.

– Silti nousin kilpailussa kymmenenneltä sijalta seitsemänneksi ja pääsin sen myötä pokkaamaan autourheilu-urani toisen EM-pronssimitalin, Nurmi iloitsi.

MM-titteli puolustettavana

Sunnuntaina Nurmi jatkaa mitalien tavoittelua Ferrari Challengen MM-sarjan finaalissa, johon Imolassa starttaa 35 kuljettajaa. Nurmi puolustaa MM-finaalin viimevuotista voittoaan.

Ferrari Challenge -sarjaa ajetaan Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, ja MM-finaalissa ajavat sarjan kaikki kärkikuljettajat. Finaali on 30 minuutin mittainen.