Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllättäjä Ylitalon avauserän tehot riittivät Kärppien kaatamiseen – ”Oli kova vastus, mutta pelasimme oikein hyvän pelin”

Sarjakärki Lukko jäi perjantaina nollille Kuopiossa miesten jääkiekkoliigassa, mutta lauantaina Oulussa oli eri tahti heti avauserässä.

Loukkaantunutta Josh Kestneriä ykkösketjun laidassa tuurannut Niklas Ylitalo syötti ensin Henri Ikosen maalintekoon ja sitten 22-vuotias raumalaiskasvatti viimeisteli itse 2–0-maalin Gabriel Fontainen syötöstä. Johto kantoi 2–1-vierasvoittoon tasaisessa kärkiottelussa.

– Oli kova vastus, mutta pelasimme oikein hyvän pelin. Joukkue oli yllättävän kevyellä jalalla, Ylitalo viittasi edellisillan peliin ja matkustamiseen.

Osuma oli Ylitalolle kauden ensimmäinen. Hän on pelannut tällä kaudella lainalla Mestiksen TuTo Hockeyssa, mutta lauantain kaltaisilla näytöillä liigavastuuta voi odottaa myös jatkossa.

– Tavoite on olla ylhäällä vakituisessa kokoonpanossa ja pelata mahdollisimman paljon.

Pelin jälkeen Ylitalo pääsi huudattamaan Ouluun matkanneita Lukko-kannattajia.

– Oli hieno nähdä noin paljon omia kannattajia Oulussa, hienoa omistautumista. He pitivät hyvää meteliä koko pelin ajan.