Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susijengi sai uuden kapteenin – "vaalikampanja" käynnistyi jo varhain

Koripalloilija Sasu Salin on Suomen miesten maajoukkueen uusi kapteeni. Edellinen kapteeni Shawn Huff lopetti pelaajauransa alkusyksyn EM-kilpailuissa, joissa Suomi eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Salin on nyt 31-vuotiaana maajoukkueen ikänestori ja luonut pitkän uran Euroopan huippusarjoissa. Koripalloliiton verkkosivujen mukaan Salin käynnisti "vaalikampanjan" sen jälkeen, kun tieto Huffin lopettamisesta levisi. Kapteeniksi hänet valittiin jo Berliinissä EM-urakan päätösillallisella.

– Kieltämättä en osannut ikinä ajatella, että Shawn ja "Petsku" (Petteri Koponen) jonain päivänä lopettaisivat, mutta niin vaan sekin päivä koitti. Kun kaverit ilmoittivat pelaavansa viimeistä maajoukkuekesäänsä, aloin ajatella, että ehkä mä voisin olla seuraava kapteeni, ja tässä sitä ollaan, Salin kertoi.

Salin on pelannut 127 miesten maaottelua ja ollut mukana kuusissa arvokilpailuissa. Hän debytoi kapteenina, kun Susijengi kohtaa marraskuussa Saksan ja Viron.

– Luulen, että tuun olemaan ihan samanlainen tyyppi kuin aina ennenkin. Jokaisen pelaajan tietenkin täytyy olla muutenkin täsmälleen se kuin on. Samaan aikaan mulla on hyvät edeltäjät Shawnissa ja Hannossa (Möttölä), joiden tekemisistä kapteenina saan kiitollisena ottaa mallia seuraavien vuosien varalta.