Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä avasi Japanin MM-rallin viitossijalla: "Normaali alku"

Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier johtaa rallin MM-sarjan päätöskilpailua Japanissa, kun nelipäiväinen ralli alkoi 2,75 kilometrin mittaisella erikoiskokeella. Ogier oli 0,1 sekuntia nopeampi kuin irlantilainen Ford-kuljettaja Craig Breen, jonka vauhdista virolainen Ott Tänak jäi Hyundaillaan sekunnin kymmenyksen.

Tämän vuoden maailmanmestaruuden varmistanut Kalle Rovanperä oli viides 0,6 sekuntia Toyota-tallikaveriaan Ogieria hitaampana.

– Normaali alku, ei ihmeempää, Rovanperä kommentoi MM-sarjalle.

Hänen edelleen ehti kärkikolmikon lisäksi Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville.

Rovanperä ennakoi perjantaille joitakin vaikeita ja kapeita erikoiskokeita. Japanissa on ajettu MM-rallia viimeksi vuonna 2010, joten Rovanperällä ei ole kokemusta reitistä. Takavuosina Japanissa ajettiin soralla, mutta nyt asfaltilla.

– Tästä tulee uudenlainen haaste, Rovanperä ennakoi.

Ogierilla uusi kartanlukija

Ogier ajaa Japanissa ensi kertaa kartanlukija Vincent Landaisin kanssa.

– Toistaiseksi Vincent on pärjännyt hyvin. Eilen ajoimme hyvän testin, mutta varsinaisesti kisa alkaa perjantaina, Ogier kertoi MM-sarjalle.

Emil Lindholm jäi ensimmäisellä erikoiskokeella kärkivauhdista neljä sekuntia, kuten myös Sami Pajari. WRC2-luokan muista suomalaiskuljettajista Teemu Suninen hävisi Ogierille 8,6 sekuntia ja Japanissa autourheilu-uraansa viime vuodet tehnyt Heikki Kovalainen 9,7 sekuntia.

– Aika liukasta on. Oli kiva ajaa erikoiskoe pimeässä, Lindholm kommentoi MM-sarjalle.

Ensi yönä Suomen aikaa jatkuvassa MM-sarjan päätösrallissa ajetaan 19 erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.