Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpakumppanin epäonni tasoittaa Lindholmin ja Hämäläisen tietä WRC2-luokan maailmanmestaruuteen

Skodalla rallin MM-sarjassa sompaava Emil Lindholm ja hänen kartanlukijansa Reeta Hämäläinen ovat matkalla WRC2-luokan maailmanmestaruuteen. Autokunta on kolmantena suomalaisten tahdittamassa WRC2-luokassa Japanin MM-rallissa. Skodan Sami Pajari johtaa ja Hyundain Teemu Suninen on toisena.

Lindholmin ja Hämäläisen mestaruushaaveiden pahin uhkaaja puolalainen Kajetan Kajetanowicz rysäytti Skodallaan ulos perjantain avauspätkällä ja keskeytti. Kilpailupäivä oli muutenkin rikkonainen, kun ulosajojen ja Dani Sordon Hyundain tuhonneen tulipalon takia erikoiskokeita piti perua ja keskeyttää.

– Aika paljon draamaa avauspäivään, ja hurja päivä kaiken kaikkiaan. Ei tuollaista (Kajetanin ulosajo) toivo kenellekään, mutta tämän päivän aamuun riitti kaikennäköistä tapahtumaa, ja reitti oli vaikea sekä liukas, Lindholm kertasi tiedotteessa.

Yksi ulosajaneista oli WRC-luokassa Fordilla ajanut Craig Breen, jonka onnettomuuspaikalla Lindholm pysäytti menopelinsä.

– Näimme ek 3:lla Craigin näyttävän meille peukkua, mutta emme kakkosohjaajaa. Meitä ohjeistettiin Espanjan MM-rallin jälkeen, että jos emme varmasti näe molempia ohjaajia, paikalle on pysähdyttävä. Ja me teimme ek 3:lla juuri niin, Lindholm painotti.

Kevyemmällä kaasujalalla

Lindholm ajoi kaksi pohja-aikaa luokassaan, mutta myös varmisteli.

– Kajetanin keskeytyksen jälkeen oli kieltämättä vaikea löytää sellaista ajorytmiä, jolla ajetaan varmasti maaliin asti. Päivän viimeisen ek:n otin tarkoituksellisesta varovasti. Tiellä oli paljon puiden lehtiä, enkä halunnut ottaa ainoatakaan riskiä. Toisaalta tuollainenkin vauhti riittää meille, hän muistutti.

Lauantaina ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

– Viides sija riittää meille mestaruuteen, joten sen mukaan ajetaan. Ei meidän kannata hirveästi repiä hyviä aikoja ja ottaa turhia riskejä. Täällä tien pinta ja sen myötä pito vaihtelee todella paljon, joten on pakko ottaa marginaalia, jos täällä maaliin haluaa selviytyä.

Pajari johtaa WRC2-luokan kilpailua 5,3 sekunnin erolla Suniseen ja 8,4 sekunnin erolla Lindholmiin.