Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alppijoukkueen Riia Pallari yllätti itsensäkin Levin pujottelussa

Karsinnan kautta neljännen paikan Suomen joukkueeseen saanut Riia Pallari oli lauantain iloinen yllättäjä, kun alppihiihdon naisten maailmancup alkoi pujottelukisalla Kittilän Levillä. Vasta uransa kolmanteen maailmancup-kilpailuun startannut Pallari laski sijalle 37 ja jäi toisen kierroksen paikasta ainoastaan 0,37 sekuntia.

Eroa Saksan Lena Dürrin tykittämään pohja-aikaan kertyi 2,87 sekuntia. Dürr starttasi kisaan ensimmäisenä ja 19-vuotias Pallari viimeistä edellisenä lähtönumerolla 74.

– Yllätyin, että se (lasku) tuli noin kovaa. Yläosassa oli vähän vaikeuksia päästä rytmiin, mutta jyrkällä oli vauhtia. Tämä oli ehdottomasti oman urani paras suoritus, joukkuetovereiltaan onnitteluhalaukset saanut Pallari iloitsi maalialueella.

Rovaniemeläisurheilija debytoi maailmancupissa viime vuonna juuri Levillä ja laski loppukauden pääasiassa FIS-kisoja.

– Tämä antaa paljon lisää motivaatiota painaa eteenpäin. Nyt näki, että vauhtia on tullut laskemiseen lisää. Huomista (sunnuntain kisaa) ajatellen ne muutamat kymmenykset saa pois ylätasaiselta, että saa kummuista vielä enemmän vauhtia.

Korona haittasi Honkasen valmistautumista

Suomen muusta nelikosta Erika Pykäläinen ja Riikka Honkanen taipuivat kärkinimelle vajaat 3,5 sekuntia. Pykäläisen sijoitus oli 47:s, viime viikolla koronataudin sairastanut Honkanen oli 51:s.

– Missasin neljä treeniä tässä "bläkissä" (kisarinne Levi Black), mikä on aika paljon. Ei ollut ihan optimaalisin valmistautuminen, kun en tehnyt mitään viiteen päivään. Makasin sängyssä ja istuin tuolissa. Olen kyllä palautunut koronasta ihan hyvin, viime vuonna Levillä pisteille laskenut Honkanen sanoi.

Neljäs suomalaislaskija Charlotte Henriksson (sijoitus 58:s) teki rinteen jyrkässä osassa virheen ja taipui kärjelle yli kuusi sekuntia.

Shiffrin saa nimetä viidennen poron

Avauskierroksen jälkeen kolmantena ollut yhdysvaltalaistähti Mikaela Shiffrin palasi voittokantaan Levillä toisen kierroksen vahvalla laskullaan. Ykkössija on Shiffrinille viides Levillä ja kaikkiaan 75:s maailmancupissa, eli yhdysvaltalainen on enää seitsemän kisavoiton päässä Lindsey Vonnin naisten maailmancupin voittoennätyksestä.

– Taidan tarvita apua viidennen voittoporon nimeämiseen, Shiffrin naurahti haastattelussa.

Ensimmäisessä maailmancupin kisassaan pisteille laskenut maannainen Ava Sunshine ehdotti poron nimeksi Angelina Joliea näyttelijätähden mukaan.

Saksalaislaskija Dürr tipahti toisella kierroksella kärkivauhdista ja jäi neljänneksi. Ruotsin Anna Swenn Larsson kiirehti toiseksi, ja viime kauden ehdoton slovakialaishallitsija Petra Vlhova sijoittui kolmanneksi. Vlhova oli voittanut Levillä neljä edellistä kilpailua.