Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itävalta kutsuu Freyat-voimistelijoita: "Hieno kruunu hyvälle yhteistyölle"

Hyvinkään voimistelun ja liikunnan (Hyvoli) ja Järvenpään Voimistelijoiden (JäV) seurayhteistyön edustusjoukkueet Team Freyat ja Freyat Pre Junior on valittu edustamaan Suomea kansainväliseen voimistelukilpailuun Itävaltaan.

Kilpailut käydään Itävallan Grazissa kuluvan viikon lopulla järjestettävien joukkuevoimistelun MM-kilpailuiden aattona 23.– 24.11.

Steiermark Cup -nimeä kantavaan, kansainvälisen voimisteluliiton junioreiden (14–16-vuotiaat) B-kategorian kilpailuun saavutti paikan syksyn aikana käytyjen kahden MM-valintakilpailun perusteella sijoille 4– 7 sijoittuneet joukkueet, mukaan lukien Team Freyat.

Joukkueen valmistautuminen tulevaan kilpailuun on ollut intensiivistä. Kaunista ja herkkää Svetlana Shishkinan luomaa Suruviesti-teemaista koreografiaa on pitkin syksyä hiottu ahkerasti niin treenisalilla kuin kotimaisia cup-kilpailuja kiertäen.

Toissa viikonloppuna kisakuntoa viimeisteltiin vielä voimisteluliiton B-maajoukkueiden rinkileirillä Kisakalliossa.

Joukkueen valmentajan Marianne Korjuksen mukaan joukkueen vahvuutena kilpailussa ovat erilainen ja herkkä koreografia sekä joukkueen vahva vartalon käyttö ja ilmaisu.

Tärkeän kansainvälisen kisakokemuksen lisäksi joukkue lähtee tavoittelemaan ehjää ilmaisullista suoritusta ja finaalipaikkaa.

Team Freyat -joukkueessa voimistelevat Siiri Hämäläinen, Kerttu Karjalainen, Lilja Koskikallio, Malla Lempinen, Inka Länkinen, Tilda Mämmi, Aida Tella, Iira Valtonen ja Sara Virolainen.

Valmennuksesta vastaavat Marianne Korjus, Jenna Seppälä ja Julianna Korjus.

Toinen Itävaltaan lähtevä joukkue eli Freyat Pre Junior kuuluu voimisteluliiton Talent-rinkiin, jossa on mukana yhdeksän lahjakasta joukkuetta ympäri Suomea 10–12-vuotiaiden ikäsarjasta. Steiermark Cupiin näistä joukkueista valittiin neljä.

– Itävallan kilpailu on monelle nuorelle voimistelijalle ensimmäinen kisamatka ulkomaille, kertoo tiedotteessa joukkueen valmentaja Julianna Korjus.

Hänen mukaansa joukkue lähtee tavoittelemaan kisoissa finaalipaikkaa ja mitalia.

Freyat Pre Junior -joukkueessa voimistelevat Elli Hakala, Hilla Hapuoja, Elli Karvonen, Livia Kettula, Iina Koskenranta, Elsa Kuiri, Minttu Uusitalo, Iida Pietilä, Mianna Rope ja Ella Busi.

Valmentajina toimivat Julianna Korjus ja Janita Honkavaara.

Hyvoli ja Järvenpään Voimistelijat ovat tehneet seurayhteistyötä vuodesta 2012 alkaen, jolloin seurat päättivät perustaa Freyat-edustusjoukkueen ja luoda joukkuevoimistelun alueyhteistyö-toimintamallin kehittääkseen joukkuevoimistelun tasoa ja mahdollistaakseen voimistelijan polun aina kansainväliselle tasolle asti.

– Kansainvälisten edustuspaikkojen saavuttaminen kymmenvuotisen, määrätietoisen työn juhlavuotena on hieno kruunu hyvälle yhteistyölle, iloitsee HJF-seurayhteistyön valmennuspäällikkönäkin toimiva Marianne Korjus.