Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans katkaisi Ässien voittoputken, 20-vuotias Aatu Jämsen taiteili yhden kauden näyttävimmistä maaleista

Ässien ja Pelicansin keskiviikkoista vääntöä voi kuvailla sanalla tasainen. Monella mittarilla joukkueet etenivät varsin tasatahtiin, kunnes lahtelaisjoukkueen oma kasvatti Aatu Jämsen nousi estradille ja veivasi ottelun tasoitusmaalin ylivoimalla. Ässänelikko vietiin kulunutta sanontaa siteeraten kahville.

– En tiedä kahviloista, mutta katsoin, että otan kiekon suojaukseen ja näin tilan nousta maalille. Tuuletukset eivät olleet suunniteltuja, sillä kaaduin mahalleni heti maalin jälkeen, Jämsen naurahti.

Pelicans vei ottelun 3–1-lukemin (0–1, 1–0, 2–0). Erittäin merkittävä hahmo oli myös maalivahti Jasper Patrikainen, joka joutui kiekkosateeseen virkaveljeään Niklas Rubinia enemmän. Liigan tilastoissa Patrikaiselle kirjattiin 30 torjuntaa.

– Laukauksia tuli tasaisesti läpi pelin, mikä helpotti omaa tekemistäni. Pystyin ottamaan tarvittavat torjunnat, ja joukkueena paransimme vaikean ensimmäisen erän jälkeen, Patrikainen totesi.

Lahtelaisjoukkue katkaisi Ässien neljän ottelun voittoputken.

– Tiesimme heidän tilanteensa ja pelin kamppailukovuuden, Jämsen kiteytti.