Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokin Maxi vielä kerran Toto75-sankariksi Tampereella

Kavioliigaravit lauantaina Tampereella tarjosivat suorituksen, joka jää taatusti historiaan. Vuoden lopussa Nyyti-Maria Timosen valmentama Rokin Maxi joutuu jättämään kaviourat, sillä suomenhevosen kilpailuoikeus päättyy.

15-vuotias teräsori tarjosi kuitenkin avoimessa kylmäveristen ryhmässä vielä kerran voittoisan näytöksen. Rokin Maxi lähti reilu kierros ennen maalia jyräämään ensimmäisenä ulkoratoja pitkin kohti kärkeä, ja sen karkumatka kesti lopulta perille saakka Vixelin ja kumppanien uhittelut.

– Rokin Maxi oli oikein hyvä oli tänään (lauantaina). Se on oppinut hyvin lähtemään, ja kun täryjyrät lähtivät etusuoralla kiriin, niin ajattelin, että meidänkin on aika lähteä. Sitten vaan odotettiin, että joulu tulee ja sieltähän se tuli, hevosen hovikuski Teemu Okkolin veisteli.

"Ashley Face on aivan mahtava työkaveri"

Kierroksen helmi oli päätöskohteena juostu pitkä voltti, jossa Janita Antti-Roikon valmentama Ashley Face eteni 40 metrin pakilta keulaan saakka. Antti-Roiko tiesi keulaan päästessään, että nyt Ashley Face menestyy.

– Olen ollut hevoseen aina tyytyväinen. Se tekee aina parhaansa. Joskus suoritus riittää voittoon ja joskus viidenteen sijaan. Ashley Face on aivan mahtava työkaveri, Antti-Roiko kommentoi.

Skyfall Shine palasi parrasvaloihin komealla keulasoololla. Markku Niemisen valmennettava voi nousta lähiaikoina avoimelle tasolle.

– Tosi hyvä oli hevonen tänään. Itsellä oli sellainen olo, että yritetään olla tänään tosi rohkeita. Hevosen tausta tietäen uskalsin kokeilla aktiivista taktiikkaa, ohjastaja Hannu Torvinen totesi.

All or Nothing pakeni avauskohteessa keulapaikalta ylivoimaiseen voittoon. Tammavoltissa takamatkalaisten tehtävä näytti kovassa vauhdissa tukalalta, mutta pitkään tammahuipulla kilpaillut Ice Wine kiri lopulta aivan aidanviertä ykköseksi.

Mr Stahl piti suosikkina, sillä hevosen 12,7-vauhtinen 700 metrin kiri kantoi 2. ulkoa kärkeen, ohi edessä juosseen urhean Alien Scoutin. Päivän pankki Suvionni oli lopulta selityksittä paras, kun Jarmo Saarela oli ensin saanut sen ravilla matkaan. Laukka oli lähellä, mutta pienten marginaalien lajissa lopputulos oli lopulta paras mahdollinen.