Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iivo Niskanen jää pois myös Davosin maailmancupista

Olympiavoittaja Iivo Niskasen paluu maastohiihdon maailmancupiin lykkääntyy edelleen. Niskanen sai koronatartunnan juuri ennen maailmancupin avausta Rukalla, eikä hän ole hiihtänyt kauden cupissa yhtään kilpailua.

Lisäksi Niskanen on saanut puolisonsa Saana Niskasen kanssa poikalapsen. Iivo Niskanen kertoi perhetapahtumasta sunnuntaina 4. joulukuuta.

Hiihtoliitto julkisti maanantaina Suomen joukkueet pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeihin. Mieshiihtäjät osallistuvat Davosin maailmancupiin 17.–18. helmikuuta Perttu Hyvärisen ja Joni Mäen johdolla.

Suomen maajoukkueryhmään kuuluu Davosissa 11 mieshiihtäjää ja kuusi naista. Naisten maajoukkueessa hiihtävät muiden muassa kokeneet Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Anne Kyllönen.

Niskanen voitti lauantaina Beitostölenin maailmancupissa kymmenen kilometrin kilpailun perinteisellä hiihtotavalla.

Beitostölenin sprintissä kolmanneksi sijoittunut Johanna Matintalo ei kilpaile Davosissa.

Davosissa hiihdetään lauantaina vapaan hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina 20 kilometrin väliaikalähtö vapaalla.

Herola ja Hirvonen iskevät Ramsaussa

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Engelbergissä 17.–18. helmikuuta. Suomen edustajat Sveitsiin ovat Antti Aalto ja Niko Kytösaho. Engelbergin molemmat kilpailut hypätään HS140-hyppyrissä, jossa kilpaillaan yleensä voimakkaassa takatuulessa.

Eetu Nousiainen, Vilho Palosaari, Arttu Pohjola ja Kalle Heikkinen kilpailevat lauantaina ja sunnuntaina Rukan Continental cupissa.

Yhdistetyn maailmancupia kilpaillaan 16.–17. joulukuuta Itävallan Ramsaussa. Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho kilpailevat miesten kilpailussa, Minja Korhonen ja Annamaija Oinas naisten cupissa.