Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksi Heimosalmi on kokenut MM-kisakävijä ja haluaa kirkastaa nuorten Leijonien mitalin

Puolustaja Aleksi Heimosalmi on yksi niistä Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajista, jotka joulukuun puolivälissä pakkasivat pelikassinsa jo kolmannelle nuorten MM-kilpailureissulle vuoden sisällä.

Heimosalmi oli mukana jo viime joulukuussa, kun Edmontonissa ja Red Deerissä pelatut MM-kilpailut keskeytettiin koronapandemian räjähdettyä kisajärjestäjien käsiin. Kauden 2021–22 MM-kilpailut pelattiin alusta alkaen uusiksi elokuussa Edmontonissa, ja Heimosalmi kuului nuorten Leijonien kulmakiviin.

Viime viikolla oli jälleen uuden MM-reissun aika.

– Nyt on erilainen reissu, ja kisat pelataan joulun aikaan, kuten normaalisti. Luulisi, että katsomoissakin on enemmän jengiä kuin edellisellä kerralla, Heimosalmi tuumi vantaalaisessa hotellissa muutama tunti ennen lentokoneen lähtöä.

Elokuun MM-kilpailujen edellä saman hotellin ylemmän kerroksen kokoustilassa hän kertoi kaipaavansa liigakaudeltaan aiempaa enemmän pisteitä. Porin Ässien puolustaja onkin tehnyt syksyllä ensimmäisen liigamaalinsa ja ollut porilaisten kuudenneksi paras pistemies 25 ottelun tehoin 4+8=12.

– Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Olen pystynyt tekemään pisteitä, kun niitä ei tullut viime kaudella oikein yhtään. Puolustuspelikin on kehittynyt, mutta on siinäkin asioita, joita haluan parantaa. Puolustuspelissä on ollut hyviäkin juttuja, 19-vuotias Heimosalmi jutteli.

Pieni blokki voi ratkaista

Heimosalmen nimi tuli jääkiekon seuraajille tutuksi viimeistään kesällä 2021, kun hänet varattiin sen kesän ensimmäisenä suomalaispelaajana NHL:ään. Carolina Hurricanes nappasi hänet toisella kierroksella.

Puolustajalla ei ole kiire Pohjois-Amerikkaan vaan Ässissä on hyvä kypsyä. Nykytekniikalla videoklipit peleistä kulkevat nopeasti rapakon taakse ja palautteen kera takaisin Poriin.

– Carolinasta otetaan yhteyttä tasaisin väliajoin.

Elokuussa Suomi hävisi MM-loppuottelun Kanadalle jatkoajalla. Heimosalmikin oppi paljon kisareissulla ja yrittää hyödyntää oppimaansa tapaninpäivänä alkavissa MM-kilpailuissa.

– Kaikki asiat ratkaisevat. Se voi olla vaikka yksi pieni blokki, joka kääntää ottelun. Meillä on sitoutunut joukkue. Uskon, että meillä on mahdollisuus voittaa kultaa.

Muutenkin hän luottaa Suomen iskukykyyn, josta pelaajat antoivat näytteen jo marraskuussa Tshekissä pelatussa turnauksessa.

– Meillä on erittäin hyvä ja tosi taitava joukkue. Olemme hyviä hyökkäyssuuntaan pelaamisessa. Pelasimme tosi hyvin Tshekin-turnauksessa, kun otimme kolme voittoa. Näytimme, miten osaamme pelata.

Elokuussa päävalmentajana oli vielä Antti Pennanen, joka vaihtui täksi kaudeksi Tomi Lämsään. Heimosalmi ei suostu vertailemaan päävalmentajia, mutta kehuu Lämsää.

– Tshekissä oli hyvä turnaus ja tykkään, miten Lämsä valmentaa. Hän on hyvin pelaajaystävällinen. Ei tarvitse pelätä, kun menee hänen luokseen ja voi jutella mistä vain.