Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ville Koivunen etsii Kanadasta loppukauden kestävää tehovirettä

Kaksi aiempaa yritystä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa ovat jättäneet kaksijakoiset tunnelmat Suomen hyökkääjä Ville Koivuselle. Viime joulukuussa hän rohmusi kahdessa ottelussa pisteet 2+2=4, mutta Edmontonissa ja Red Deerissä aloitetut MM-kilpailut keskeytettiin koronapandemian takia.

Uusi yritys tapahtui elokuussa Edmontonissa, jossa Suomi saavutti lopulta MM-hopeaa. Koivusen peli ei sujunut vuodenvaihteen malliin vaan hän jäi pisteittä kuudessa ottelussa.

Nyt Oulun Kärppien hyökkääjä mielii pisteille sekä mitaleille, kun nuoret Leijonat aloittaa Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa pelattavat MM-kilpailut tapaninpäivänä.

– Odotukset ovat aika korkeat. Odotan, että meillä on hyvä mahdollisuus pärjätä, hän kertoi ennen matkaa Pohjois-Amerikkaan.

Koivunen availi pistehanojaan marraskuussa Tshekissä pelatussa turnauksessa. Hän nostaa kyseisen tapahtuman esiin tärkeänä etappina uuden päävalmentajan Tomi Lämsän ja maajoukkueen taipaleella kohti MM-kilpailuja.

– Tshekin-turnauksessakin pelattiin jo hyvää jääkiekkoa. Olimme siellä uusi joukkue, eivätkä kaikki olleet edes tavanneet toisiaan ennen turnausta. Sekin vaikutti asiaan, että turnaus oli niin tärkeä, Koivunen ruoti.

– Pelasimme heti hyvin ja miten valmentaja halusi. Saimme ketjujen sisälläkin pelin loksahtamaan paikoilleen. Pelasimme hyvin joukkueena.

"Ei ole uponnut"

Suomi pelasi Tshekissä kahden joukkueen voimin. Niistä yhdisteltiin MM-joukkue, joka pelaa samassa alkulohkossa Latvian, Slovakian, Sveitsin ja Yhdysvaltojen kanssa.

– Ei ole mitään erityistä vastustajaa, jota odotan, mutta Kanadaa vastaan olisi hienoa päästä pelaamaan, Koivunen myönsi.

Nikkarit voi tulla vastaan vasta pudotuspeleissä.

– Alkulohkossa yrityksenä on olla kahden parhaan joukossa ja saada hyvät lähtökohdat puolivälieriin ja välieriin, Koivunen suunnitteli.

Carolina Hurricanes varasi suomalaishyökkääjän NHL:ään toisella kierroksella vuonna 2021, mutta Koivunen on jatkanut Kärpissä lainasopimuksella. Viime kausi toi läpimurron liigajäillä, kun hyökkääjä juoni 53 ottelussa pisteet 11+18=29. Menneenä syksynä pisteitä kertyi liki samaan tahtiin, kun hän teki 30 ottelussa 7+6=13.

– Peli on kehittynyt, mutta olen odottanut enemmän tehoja. Paikkoja on ollut. Ei ole uponnut.

Nuorten MM-kilpailuissa on hyvä paikka tehoilla, saada peli kulkemaan ja "lentää" kaukalossa kevätkaudella.

– Se tässä on tavoitteena ja saada onnistumisia, Koivunen paalutti.