Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harri Heliövaara nelinpelin finaaliin Adelaidessa: "On kyllä kivaa voittaa"

Suomen Harri Heliövaara etenee loppuotteluun tenniksen nelinpelissä yhdessä parinsa brittiläisen Lloyd Glasspoolin kanssa Australian Adelaiden ATP-turnauksessa.

Kaksikko voitti Suomen aikaa lauantaiaamuna välierässä Yhdysvaltain Mackenzie McDonaldin ja Brasilian Marcelo Melon erin 6–2, 6–3.

– Kyllä tänään oli taas sellainen kliininen suoritus, mitä ekallakin kierroksella pelattiin. Ei hävitty yhtään syöttövuoroa, käytettiin murtopallot hyväksi. Ensimmäinen erä oli lähes täydellinen. Harvoin pystyy pelaamaan niin hyvin. Toisessa erässä tarvittavat tiukat paikat kääntyi meille mukavasti. Tää on kyllä kivaa voittaa, Heliövaara sanoi STT:lle ottelun jälkeen.

– Numerot oli ehkä meille selkeämmät, mitä todellisuudessa kentällä tuntui. Voitto aina kelpaa, Heliövaara jatkoi.

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat loppuottelussa Britannian Jamie Murrayn ja Uuden-Seelannin Michael Venuksen, jotka kukistivat omassa välierässään Bosnia-Hertsegovinan Tomislav Brkicin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin 7–5, 7–5.

"Nyt halutaan mennä päätyyn asti"

Heliövaaralla on uraltaan kolme turnausvoittoa ja useampi finaalipaikka.

– Viime vuonna pelattiin seitsemän kertaa finaalissa. On hieno juttu, että tänä vuonna jatkuu heti samalla lailla. Mutta kyllä meillä on tänä vuonna tarkoitus niitä finaaleja voittaa vähän enemmän kuin viime vuonna. On aina upea juttu, että peli kulkee ja pystyy luottaa omaan tekemiseen. Pitkälle mennään melkein kisassa kuin kisassa. Nyt halutaan mennä päätyyn asti, se on tämän vuoden teema.

Heliövaara hehkutti ottelunsa jälkeen vielä hyvää yhteishenkeä parinsa Lloyd Glasspoolin kanssa.

– Meillä on hyvä yhteishenki, ei siitä pääse mihinkään. Ollaan oltu luottavaisia alusta alkaen, että tämä menee hyvin. Ei tämä sinänsä yllätä.

Heliövaara vakuutti, että ottelun jälkeen hänellä oli rauhallinen olo. Hän kertoi palauttelun aikana todenneensa Glasspoolin kanssa, ettei kaksikko ole vielä tyytyväinen.

– Se on iso ero viime vuoteen. Nyt on nälkää enemmän kuin aikaisemmin.

Adelaidessa pelatun ottelun aikana lämpötila huiteli 35 asteen paikkeilla. Heliövaara vakuuttaa, ettei se ole hänelle ongelma, vaikka onkin "suomalaiseen makuun aika terävä".

– Jotenkin siihen tottuu. Ei tuntunut pahalta. Jotenkin mulla on aina ollut kohtuullisen helppoa sopeutua monenlaisiin olosuhteisiin. Keskittyy vain siihen pallon pelaamiseen ja jättää sen lämpötiloista huolehtimisen muille.