Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lajiensa parhaita urheilijoita löytyi jälleen myös Keski-Uudeltamaalta

Urheilutoimittajain Liitto ja tarkemmin sen nimeämä Vuoden urheilija -valiokunta on valinnut lajiensa parhaat urheilijat vuosimallia 2022.

Keskiuusmaalaisurheilijoista omien lajiensa parhaiksi valittiin järvenpääläinen alamäkiluistelija Mirko Lahti, saman kaupungin potkunyrkkeilijä Akseli Saurama, tuusulalaispyöräilijä Anniina Ahtosalo sekä purjehtijaparinsa Sinem Kutrbayn kanssa kunniaa pokkaava tuusulalainen Akseli Keskinen.

Lajien parhaiden urheilijoiden valintaperinne on jatkunut jo vuodesta 1946. Ensin lajeja oli mukana vain muutama, mutta lajivalikoima on vuosien mittaan jatkuvasti laajentunut.

Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 81 eri lajissa. Vuonna 2022 lajilistalle lisättiin uusina lajeina brasilialainen jujutsu ja lukkopaini (yhtenä lajina), petanque sekä vesihiihto.

Näiden 81 lajin urheilijoista Urheilutoimittajain Liiton jäsenet saivat myös äänestää Vuoden urheilijaa 2022. Lisäksi lajilistalla on cheerleading, joka otetaan huomioon Vuoden joukkue ja Vuoden valmentaja -ehdokaslistoja laadittaessa, mutta siitä ei valita lajin parasta yksilöä.

Lajin luonteen vuoksi myöskään lajilistalla taitoluistelun alle kuuluvassa muodostelmaluistelussa ei valita yksittäistä urheilijaa lajin parhaaksi, mutta laji on huomioitu Vuoden joukkue ja Vuoden valmentaja -äänestyslistoja laadittaessa.

Seuraavan kerran Urheilutoimittajain Liiton valinnoista kerrotaan Urheilugaalassa torstaina 12.1., jolloin Vuoden urheilija -äänestystulokset julkistetaan.