Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Masennuksen kanssa kamppaillut hollantilaispyöräilijä kuoli 40-vuotiaana

Entinen hollantilaispyöräilijä Lieuwe Westra on kuollut 40-vuotiaana, uutisoi hollantilaismedia sunnuntaina. Masennusta vastaan taistelua käyneen Westran kuoleman vahvisti hänen elämäkertansa kirjoittaja Thomas Sijtsma.

Westran parhaat pyöräilyvuodet ajoittuivat 2010-luvun alkuun. Vuonna 2012 hän sijoittui brittitähti Bradley Wigginsin jälkeen toiseksi Pariisi–Nizza-etappikilpailussa, ja kaksi vuotta myöhemmin hollantilainen oli Astana-tallin jäsenenä auttamassa Vincenzo Nibalin Ranskan ympäriajon voittajaksi.

– Parin viimeisen vuoden aikana hän taisteli itsensä kanssa ja hävisi. Lepää rauhassa, peto, Sijtsma viittasi Twitter-viestissä Westran Beast-lempinimeen.

Vuonna 2018 julkaistussa kirjassaan Westra myönsi käyttäneensä urallaan suorituskykyä parantavia kortisonipistoksia. Westra oli saanut kortisonin käyttöön erivapauden.

– Pistin sitä kehooni, jotta pyöräilisin nopeammin, voittaisin palkintoja ja saisin kunniaa. Pyöräilyssä on etsittävä hyväksyttäviä keinoja, jos haluaa kilpailla isojen poikien kanssa, Westra kertoi.