Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henri Lintula uskoo yhä UFC-unelmaan – Sisu Gym on kasaamassa omaa ammattilaistiimiään: "Olen onnistunut välttelemään insinöörin hommia"

Järvenpääläistä Sisu Gymiä edustava keravalainen ammattilaisvapaaottelija Henri Lintula, 32, oli kovassa iskussa edellisissä Cage-tapahtumissa, sillä mies niputti sekä brasilialaisen Jocimar Ferreiran että norjalaisen Quinten de Vreughtin heti avauserässä. Voitot nostivat keskisarjassa (77,6 kiloa) viihtyvän Lintulan ammattilaisrekordin lukemiin 7–1.

Nyt Lintula on uuden edessä, sillä mies ei solminut Cage-sopimusta alkaneelle vuodelle. Miehen tavoitteena siintävät huippuottelut ulkomailla, mutta sitä ennen Lintula nähdään kehässä kotimaisemissaan, kun Sisu Gym ja Ahjo Training Center järjestävät yhteistyössä vapaaotteluillan ATC:n tiloissa Keravalla 15. huhtikuuta.

– Cage haluaa aina tehdä pidempiä sopimuksia. Itselläni alkaa olla ikää sen verran, että en tässä kohtaa malta siellä vuotta olla. Maailmalle on päästävä jo tämän vuoden puolella, Lintula sanoo.

Miehen tavoite on edelleen sama kuin aiemminkin – lajin kirkkaimmat valot UFC-kehissä.

– Ilman muuta. Sitten kun se ei enää ole tavoite, niin laitan hanskat naulaan ja treenailen omaksi ilokseni.

Huhtikuun ottelu Keravalla osuu Lintulalle hyvään rakoon, sillä nyt mies on saamassa alle hyvän ja ehjän harjoitusjakson. Näin ei ollut ennen joulukuista de Vreught -taistoa, kun Lintula kärsi olkapään rustorenkaan repeämästä.

– Syksy meni vauhdilla. Ensimmäiseen matsiin asti kaikki meni hyvin, mutta sitten olkapää hajosi ensimmäisissä Ferreira-ottelun jälkeisissä kovemmissa treeneissä. Kuntopyörää ja juoksumattoa – siinäpä se meni melkein koko syksy. Siitä huolimatta onnistuin hyvin myös de Vreughtia vastaan. Nyt saan joka tapauksessa käden kunnolla kuntoon ja pääsen paremmin treenaamaan.

Kun se ei enää ole tavoite, niin laitan hanskat naulaan.

Henri Lintula UFC:stä

Lintula on suuntaamassa maailmalle jo ennen Keravan-otteluiltaa, kunhan vain sponsorikuviot selkiytyvät. Todennäköisin kohde on Thaimaa, jossa Lintula on harjoitellut moneen otteeseen. Toinen vaihtoehto on matkata harjoittelemaan Uuteen-Seelantiin – tuttu kohde Lintulalle sekin.

– Kuukauden pätkä olisi tarkoitus viettää jommassakummassa maassa. Viimeiset 3–4 viikkoa ennen ottelua haluan kuitenkin valmistautua Sisulla, joten reissulla alkaa olla jo hieman hoppu.

Kehän ulkopuolella Lintula valmistui hiljattain tuotantotalouden insinööriksi.

– Sain opinnot pakettiin, mutta eipä se ole vielä elämään vaikuttanut. Olen vielä onnistunut välttelemään insinöörin hommia. Olen edennyt vanhalla, hyväksi havaitulla kaavalla – viikolla maanrakennushommia ja viikonloppuisin ovimiehen töitä. Iso osa päivistä menee kuitenkin Sisulla.

Sisu Gymin voimamies ja Lintulankin valmentaja Sami Mehamedi sanoo, että Keravalla nähdään huhtikuussa kaksi tai kolme ammattilaisottelua.

– Lisäksi tarjolla tulee olemaan runsaasti laadukkaita amatööriotteluja. Katsoja ei eroa säännöissä juurikaan huomaa – säärisuojat pompsahtavat amatööreillä kehään ja kyynärpääiskut sekä potkut polvella päähän poistuvat valikoimasta. Muuten se on aika lailla samaa kamaa. Nimeä illalla ei vielä ole. Vielä ei ole tiedossa sekään, kenet saamme Lintulan vastustajaksi. Keravan-matsin jälkeen pyrimme löytämään Henkalle (Lintula) maailmalta niin kovan kohtaamisen kuin suinkin mahdollista, Mehamedi kertoo.

Sisu Gymin suunnitelmissa on oma vapaaottelun ammattilaistiimi, jonka jäsenet kiertäisivät ottelemassa eri puolilla maailmaa.

– Siinä olisi varmasti viidestä kymmeneen ottelijaa, jotka kiertäisivät eri puolilla. Jos jokaisella olisi pari kolmea matsia vuodessa, niin se tietäisi jo aika monta retkeä, Mehamedi vihjaa.

Ryhmään voisivat kuulua esimerkiksi Lintula, Marko Sarasjärvi sekä amatööripuolella kovaa jälkeä tehneet alle 77-kiloisten Euroopan mestari Omar Tugarev ja alle 47,6-kiloisten MM-hopeamitalisti Jenna Horto, joiden ammattilaisdebyyttiä ei vielä ole nähty. Kotimaan ammattilaispuolen kärkinimistä Eemil Kurhela harjoittelee Sisu Gymillä mutta ottelee tällä hetkellä 03 Fight Teamin riveissä.

– Emme ole asiasta huudelleet, mutta hyvin olemme pärjänneet. Kaikki viime vuonna Suomeen tulleet vapaaottelun aikuisten amatööripuolen arvokisamitalit tulivat sisulaisille. Ammattilaispuolella emme puolestaan kokeneet yhtään tappiota.

Ennen mahdollisia ammattilaispuolen lisäkiireitä Mehamedilla riittää työmaata amatööripuolella, kun vapaaottelun amatöörien MM-kisat alkavat Serbiassa 11. helmikuuta.

Mies nähdään kisoissa jo totuttuun tapaan Suomen joukkueen päävalmentajana.

– Sisulaisia kisoihin lähtee kolme – Tugarev, hiljattain Porista tänne päin muuttanut Lemar Khan ja Mika Räsänen. Jos Sisun oma ammattilaistiimi toteutuu, niin varmasti joudun tuosta päävalmentajan tehtävästä luopumaan. Kiireitä olisi silloin niin paljon enemmän.