Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lankisen vuoro loistaa Nashvillen maalilla – maalivahtien torjuntakuorma alkaa jo hävettää kenttäpelaajia

Kevin Lankinen tuurasi hienosti Nashville Predatorsin ykkösmaalivahtia Juuse Sarosta tiistain kotiottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Lankinen pelasti 39 torjunnallaan Predatorsille 2–1-voiton ja torjui ensi kertaa tällä kaudella perättäiset voitot pelivuorollaan.

Lankinen pääsi edellisen kerran torjuntatehtäviin 6. tammikuuta, kun joukkue otti voiton Washingtonista.

– En ollut pelitauon takia niinkään ruosteessa kuin innoissani, Lankinen kertoi tunnelmistaan NHL:n nettisivuilla.

– Halusin nauttia tästä ottelusta, sillä kotihalli on aina erityinen pelipaikka. Yleisö kannustaa meitä herkeämättä, joten täällä on mukava pelata.

Cody Glass ja Jakov Trenin tekivät kotijoukkueen maalit ottelun toisessa erässä.

– Olen ylpeä siitä, miten joukkue taisteli ottelusta sarjapisteet, Lankinen kiitteli kenttäpelaajia.

Maalivahdit urakkahommissa

Saros torjui edellisillan voittopelissä Calgarya vastaan kiekon 38 kertaa. Lankinen kohtasi Columbus-ottelussa samanlaisen laukausryöpyn.

– Hyödynnämme ainakin maalivahtejamme koko rahan edestä, Glass totesi.

– Tuntuu jopa pahalta, kun voittomme ovat nyt niin raskaasti maalivahtien varassa. Olisimme joukkueena paljon paremmissa asemissa, jos voisimme varjella heitä näin suurilta laukaisumääriltä.

Vastustaja riepotteli Predatorsia jälleen pahimmin kolmannessa erässä, jossa Lankiselle kertyi 15 torjuntaa.

– Meillä oli ottelussa yli 20 maalintekopaikkaa. Saimme niistä aikaan vain yhden osuman, joten täytyy nostaa hattua vastustajan maalivahdille, Columbuksen valmentaja Brad Larsen vahvisti happamana Lankisen loistopelin.

Gustav Nyquist viimeisteli vieraiden ainoan maalin ennen päätöserän puoliväliä. Lankista koetteli useimmin Columbuksen Patrik Laine, jonka tilastoihin merkittiin kymmenen laukausta.

Laine teki lauantain Detroit-ottelussa kolme maalia. Sen jälkeen hän on jäänyt tehopisteittä Rangersia ja Nashvillea vastaan.