Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuoren tie nousi pystyyn Australiassa – Rublevin alkuvauhti oli liikaa

Emil Ruusuvuoren tie nousi pystyyn tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen miesten kaksinpelin toisella kierroksella. Ruusuvuori hävisi Venäjän Andrei Rubleville erin 2–6, 4–6, 7–6 (7–2), 3–6.

– Alussa se tuli liian kovaa, liian tarkasti. Kaikki tuli vähän liian kovalla temmolla, enkä ollut siihen valmis. Tuntui että tein jotain, mitä en ollut hetkeen tehnyt. En ole pitkään aikaan pelannut top kympin pelaajaa vastaan, Ruusuvuori tunnusti pelin jälkeen.

Rublev on tenniksen maailmanlistalla kuudentena ja Australian avoimissa sijoitettuna viidenneksi. Ruusuvuori ja Rublev kohtasivat aiemmin Dubaissa vuonna 2021, ja myös tuolloin Rublev voitti suomalaisen.

– Meni hetki ennen kuin pääsin jyvälle, mitä piti tehdä. Vähän turhan kauan siinä meni. Kun se saa tuollaisen fiiliksen, siitä on tosi vaikea päästä takaisin. On aika selkeät jutut, mitä pitää tehdä paremmin, jos tuollaisia kavereita vastaan haluaa tiukemmaksi tai voittaa, Ruusuvuori jatkoi.

Ruusuvuori korosti hyvän alun merkitystä, kun vastassa on huippupelaaja.

– Hyvää oli se, että kun sain omaa tasoa nostettua. Se oli tosi tiukkaa, ja saatiin erä himaan. Iso asia on, että tulee kentälle sillä mentaliteetilla ja tekemällä oikeita asioita, eikä siinä mene hetkeä ennen kuin reagoi. Muuten on tosi vaikeaa. Ne tulevat varmasti tuollaisella asenteella, ja jos siinä menee hetki, se on tosi vaikeaa.

Ruusuvuoren pelit Australiassa jatkuvat nelinpelissä, jossa hän kohtaa ecuadorilaisen parinsa Diego Hidalgon kanssa turnauksessa kolmanneksi sijoitetun parin El Salvadorin Marcelo Arevalon ja Curacaon Jean-Julien Rojerin. Myös toinen suomalaispelaaja Harri Heliövaara osallistuu nelinpeliin yhdessä britti Lloyd Glasspoolin kanssa.