Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasmin Kähärälle sprintin kultaa hiihdon alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa

Maastohiihtäjä Jasmin Kähärä kasvatti Suomen mitalisaalista Kanadassa järjestettävissä pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kilpailuissa, kun hän saavutti kultaa alle 23-vuotiaiden naisten perinteisen hiihtotavan sprintissä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Kähärä taivutti finaalissa toiseksi Norjan Kristin Austgulen Fosnäsin ja kolmanneksi Norjan Sigrid Leseth Föyenin.

– Oli kyllä ihan mahtava päivä. Vihdoin tuli kauan metsästetty mitali ja vielä kultaisena, ihan huikeaa, Kähärä iloitsi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Amanda Saari (12:s) putosi välierissä ja Hilla Niemelä (27:s) puolivälierissä. Vilma Ryytty (31:s) jäi aika-ajoihin.

Kähärä, 22, hiihti viime talvena Pekingin olympialaisissa ja ilmoitti tämän kauden tavoitteikseen helmi-maaliskuun taitteessa Slovenian Planicassa järjestettävät aikuisten MM-kilpailut, mutta myös nuorten MM-kilpailut.

– Nuorten mitalia tavoittelen kovasti. Viime talvelta jäi hampaankoloon vapaan sprintti nuorten MM-kilpailuista, Kähärä viittasi puolivälieriin jäämiseen, kun STT jututti häntä ennen kuluvan kauden alkua.

Vuoden 2010 olympiamaisemissa Whistlerissä Kähärä vihdoin poisti sen, mitä vuosi sitten Norjassa jäi hampaankoloon.

– Suksi oli älyttömän hyvä koko päivän ja kulku hyvää. Olen tosi tyytyväinen, hän kertoi tiedotteessa.

Mattila parhaana suomalaismiehenä kymmenenneksi

Kähärän saavuttama mitali oli Suomen kolmas. Eevi-Inkeri Tossavainen voitti jo alle 20-vuotiaiden naisten sprinttikultaa, ja Eero Rantala venyi kolmanneksi alle 20-vuotiaiden miesten sprintissä sunnuntain vastaisena yönä.

Alle 23-vuotiaiden miesten sprinttikilpailussa Wiljam Mattila ylsi parhaana suomalaisena välieriin ja oli kymmenes. Norjan Ansgar Evensen jätti Ruotsin George Erssonin toiseksi ja Ruotsin Emil Danielssonin kolmanneksi.

Nuorten MM-hiihdot päättyvät tulevana viikonloppuna.

-----

Korjattu aiempaa uutista klo 9.15: Naisten sarjassa toiseksi tulleen norjalaisen nimi on Kristin Austgulen Fosnäs, ei Fostnäs.