Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapparan Merelä palasi maalinälkäisenä ja yrittää loppukaudella täyttää Rauno Korven toiveen

Tapparan Waltteri Merelä loukkaantui vakavasti marraskuun maajoukkueturnauksessa, mutta on palannut jääkiekkoliigan kaukaloihin huipputehokkaasti. Ranteeseensa viiltohaavan saanut Merelä on iskenyt paluunsa jälkeen neljä maalia neljässä ottelussa. Hän upotti tiistaina maaleillaan KalPan Tampereen areenassa 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

Merelä ohitti uransa ensimmäisen maajoukkuekutsun vastikään saaneen KalPa-vahti Juha Jatkolan kahdesti.

– Aika paljon tuli katseltua lätkää poissaolon aikana ja mietittyä, miten voisi kehittää omaa peliä. Ehkä sitä kautta on nyt saanut hyviä maalipaikkojakin, Merelä mietti.

Tappara-tykki palasi kaukaloihin uusien rannesuojien kanssa, mutta myös muutoin päivitetyin varustein.

– Pientä heräämistä siitä tuli. Suojat laitettiin kuntoon, viiltosukat jalkoihin ja muitakin varusteita.

Merelällä on kasassa jo 11 maalia kuluvalla kaudella, ja legendaarisen Tappara ex-valmentajan Rauno Korven asettama tavoite lähestyy jo kovaa vauhtia.

– Hän asetti Kirvesklubilla yhtä peliä katsellessa tavoitteeksi, että kymmenen pitäisi tehdä, kun tulen takaisin. Yritetään ainakin se Ranen toive täyttää, Merelä nauroi.

Hyvävireinen KalPa hävisi ensimmäisen kerran viiteen otteluun, mutta Tapparasta kuopiolaiset eivät saa otetta. Sarjavitonen on kaatanut tamperelaiset runkosarjassa vain yhden kerran viimeisestä 11 kohtaamisesta.