Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaishiihtäjät jäivät kärkivauhdista alle 23-vuotiaiden MM-hiihdossa

Suomen alle 23-vuotiaat hiihtäjät jäivät kauas kärkisijoista, kun nuorten MM-hiihdot jatkuivat tiistaina Kanadan Whistlerissä ikäluokan 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan matkoilla. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Vilma Ryytty, joka oli naisten kilpailussa 17:s.

Ryytyn ero kisan norjalaisvoittaja Kristin Austgulen Fosnäsiin oli 2.42,6 minuuttia. Hilla Niemelä ylitti maaliviivan sijalla 24, mutta kisan kaksi muuta suomalaista, Anni Lindroos ja Amanda Saari, joutuivat keskeyttämään kilpailun.

Miesten kilpailun parasta suomalaisantia oli Miska Poikkimäen 27:s sija. Kisan voittaja oli Norjan Jonas Vika, jolle Poikkimäki taipui vajaalla kahdella ja puolella minuutilla. Johannes Vuorela hiihti 31:nneksi, Emil Liekari 39:nneksi ja Wiljam Mattila 53:nneksi.

Nuorten MM-hiihtomatkat jatkuvat 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdöillä. Alle 20-vuotiaat kisaavat torstaina ja alle 23-vuotiaat perjantaina.