Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seivässuuruus Duplantis ei ole päättänyt EM-hallikultansa puolustamisesta

Ruotsin seiväshypyn huippumies Armand Duplantis ei osaa vielä sanoa, puolustaako hän kultamitaliaan maaliskuun EM-hallikisoissa Istanbulissa. Hallikautensa olympiavoittaja, maailmanmestari ja ME-mies aloittaa torstaina Uppsalassa nimikkokisallaan Mondo Classicilla.

– En ole vielä tehnyt sataprosenttista päätöstä asiasta. Kaikki riippuu siitä, kuinka hallikausi sujuu ja miltä kropassa tuntuu, Duplantis pohti EM-Istanbulia.

Omat pohtimisensa tuo tietysti myös EM-kisojen sijainti. Ruotsin ja Turkin välinen poliittisesti kireä tilanne on saanut Ruotsin yleisurheilujohdon pohtimaan, onko Ruotsin turvallista lähettää EM-joukkuetta Istanbuliin.

– En ole juurikaan miettinyt tuota. Mietin vain, mikä on minulle parasta harjoitteluni ja sen suhteen, mitä tältä kaudelta haluan.

Torstaina Uppsalassa "Mondo" saa vastaansa maailmanhuipuista muun muassa amerikkalaiset Sam Kendricksin ja KC Lightfootin, Filippiinien Ernest Obienan ja Brasilian Thiago Brazin. Tavoitteet kauden avaukseen ovat korkealla.

– Haluan hypätä yli kuusi metriä, ja kuten aina, yrittää uutta maailmanennätystä. Olen kunnossa yltääkseni siihen, Duplantis sanoi.